Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Novi projekat u oblasti zaštite životne sredine vezan za Palićko jezero

17.12.2020.

Juče je održana onlajn uvodna konferencija povodom početka realizacije projekta „Poboljšanje kvaliteta vode Palićkog jezera” koji sprovodi doo „VTK Innosystem” iz Budimpešte, uz podršku Ministarstva inovacija i tehnološkog razvoja Mađarske i Agencije za razvoj „Zeleni centar Zapadnog Balkana“.

 13840_1.jpg

Na uvodnoj konferenciji pored predstavnika „VTK Innosystem“ učestvovali su i državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine, Robert Jakša, zamenik gradonačelnika Grada Subotice, Imre Kern, član Gradskog veća zadužena za oblast komunalnih delatnosti i razvoja, Čila Goli, predstavnici JKP „Vodovod i kanalizacija Subotica“ i JP „Palić-Ludaš“, kao i saradnici Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode i Vodoprivrednog preduzeća „DTD“.

Na konferenciji učesnici su se dogovorili oko dimanike realizacije projekta i definisali su pojedine aktivnosti. Cilj projekta je izrada studije izvodljivosti kojom će se utvrditi kritične tačke intervencije, a koja će ujedno sadržati i predloge za rešavanje identifikovanih problema. Pored određivanja mera ovaj dokument će obuhvatiti i analizu finansijskih pokazatelja, i odnosa troškova i koristi.

Učesnici konferencije su se složili da će ova studija koja se nadovezuje na ranije podatke, prethodne studije, odnosno prošle i sadašnje projekte, ali i na najsavremenije i inovativne metode istraživanja, obezbediti korisnu i čvrstu osnovu za utvrđivanje i sprovođenje daljih investicionih projekata u cilju poboljšanja kvaliteta vode Palićkog jezera. Unapređenje kvaliteta vode jezera je od izuzetnog značaja za Grad, ne samo u pogledu razvoja turizma i privrede, već i u ekološkom smislu, kako bismo očuvali prirodno i kulturno nasleđe Palića.

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>