Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradonačelnik Bakić primio ambasadora Maroka

23.10.2020.

„Danas sam imao zadovoljstvo da u kurtoaznu posetu primim ambasadora Maroka u Beogradu, Njegovu ekselenciju Mohameda Amina Belhadža. Naš susret protekao je u srdačnoj atmosferi, u razgovoru tokom koga je, između ostalog, naglašeno da su tradicionalno prijateljstvo i razumevanje koje povezuje Republiku Srbiju i Kraljevinu Maroko dobra osnova za proširivanje saradnje i na lokalnom nivou“, izjavio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić nakon prijema ambasadora  Maroka Mohameda Amina Belhadža, u Zelenoj sali Gradske kuće.

13754_1.jpg

Gradonačelnik je rekao da se razgovaralo i o odnosima između Srbije i Maroka.  

„To je, ujedno, bila i prilika da izrazim zahvalnost Kraljevini Maroko na doslednom zalaganju za poštovanje međunarodnog prava, čvrstom i principijelnom stavu o nepriznavanju samoproglašene nezavisnosti Kosova i kontinuiranoj podršci koju pruža našoj zemlji u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, procesu očuvanja mira i stabilnosti i evropskih integracija“, naglasio je gradonačelnik Bakić.  

Naveo je da je ambasadoru predstavio privredne, investicione, kulturno-istorijske i turističke potencijale Subotice i Palića, kao i projekte koji se trenutno realizuju, i da su se saglasili da postoje potencijali za uspostavljanje i jačanje saradnje u gotovo svim privrednim granama, posebno u sektorima poljoprivrede i turizma, kao i u oblastima obrazovanja, kulture i IT sektoru.

13754_2.jpg 

„Konstatovali smo i da bi saradnja preduzeća koja posluju na području Severnobačkog upravnog okruga sa Marokom u narednom periodu trebalo da se intenzivira, tim pre što je ukupna robna razmena Regionalne privredne komore Subotica, odnosno Regionalne privredne komore Severnobačkog upravnog okruga i Kraljevine Maroko u periodu januar-avgust 2020. godine iznosila nešto više od 82.000 dolara“, istakao je Stevan Bakić.  

On je dodao da je ambasador Mohamed Amin Belhadž predložio da Grad Subotica uspostavi saradnju sa marokanskim gradom Fesom.   

„Dogovorili smo se da ćemo u narednom periodu preduzeti sve korake kako bi što pre uspostavili saradnju između Grada Subotice i grada Fesa, iz Maroka. U uverenju da će dobre političke odnose između naše dve zemlje uskoro pratiti i adekvatan nivo privredne saradnje, još jednom bih se zahvalio ambasadoru Kraljevine Maroko na današnjoj poseti i poželeo mu dobrodošlicu i prijatan boravak u našem gradu“, rekao je gradonačelnik Bakić.

Uz izražavanje zahvalnosti na gostoprimstvu, ambasador Maroka je istakao da mu je bilo veliko zadovoljstvo da se sastane sa gradonačelnikom Subotice Stevanom Bakićem.

13754_3.jpg

„Razgovarali smo o tome kako da poboljšamo saradnju između grada Subotice i Kraljevine Maroko, jer za to postoji veliki potencijal na mnogim poljima, poput ekonomske, kulturne i duhovne saradnje. Verujem da zajedničkim naporima možemo mnogo toga da postignemo na unapređenju saradnje i partnerstva za dobrobit naših naroda i naših država”, naglasio je ambasador Mohamed Amin Belhadž, dodajući da će se „sigurno vratiti u Suboticu još mnogo puta“.

Prijemu su prisustvovali načelnik Severnobačkog upravnog okruga Dragi Vučković i član Gradskog veća zadužen za oblast privrede, Srđan Samardžić.

13754_4.jpg

Nakon sastanka u Gradskoj kući, ambasador Kraljevine Maroko obišao je nekoliko verskih objekata u Subotici.                                                                                   

 

VANREDNA SITUACIJA
Medija-centar i Protokol
Javni poziv za raspravu o budžetu za 2021. godinu
Lokalni tim za borbu protiv trgovine ljudima
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura

Plaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop