Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz kulture

Održan koncert Nataše Tasić Knežević

10.10.2020.

Gerontološki centar Subotica organizovao je večeras koncert operske muzike za svoje korisnike u izvedbi Nataše Tasić Knežević i Saše Kneževića. Korisnici usluga su i ovaj put imali priliku da sa svojih balkona i prozora prate nastup operske dive, a pre samog početka koncerta pozdravio ih je Miloš Nikolić, član Gradskog veća zadužen za oblasti obrazovanja i kulture.

13736_1.jpg

Nataša Tasić Knežević je solistkinja opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Diplomirala je u klasi prof. Šajnović, a specijalističke studije je završila u klasi prof. Višnje Pavlović. Tokom studija radila je sa Katarinom Jovanović i Jasminom Trumbetaš. Debitovala je u operi „Karmen“ u Narodnom pozorištu i tokom operskog studija Narodnog pozorišta, ostvarila je uloge manjeg i srednjeg faha.

Saša Knežević radi kao pijanista u baletskoj školi „Dimitrije Parlić". Osnovne studije je završio u klasi Miloša Ivanovića, a specijalističke u klasi prof. Lj. Turlakov. Sarađivao je sa baletom Milanske skale, sa baletom Bastilje i Firence kao i sa trupom Drezden - Frankfurt. Kao operski pijanista nastupao je širom zemlje i u inostranstvu.

Direktor Gerontološkog centra dr Nenad Ivanišević obratio se svim prisutnim gostima i zahvalio se korisnicima usluga doma na strpljenju i snazi koju su pokazali za sve ovo vreme koje i dalje provode u izolaciji.

Na ovaj dan se u svetu obeležava i Svetski dan mentalnog zdravlja, a poznato je da određena svojstva muzike utiču na naše telo i um. Svaki dan treba odvojiti jedan deo vremena i posvetiti ga slušanju muzike, to može uveliko da utiče na mentalno stanje.

Naučnici su utvrdili da je i samo pet minuta slušanja muzike dovoljno da osoba bude srećna.

 

 

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZAImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop