Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktuelnosti

Gradski štab za vanredne situacije proglasio vanredno stanje na teritoriji grada Subotice

16.03.2020.

– U uslovima proglašenog vanrednog stanja, a imajući u vidu mere i ograničenja uvedena Odlukom o proglašenju vanrednog stanja na nivou Republike Srbije, Gradski štab za vanredne situacije Grada Subotice, na svojoj prvoj vanrednoj sednici održanoj danas, doneo je  više naredbi koje treba da doprinesu sprečavanju i suzbijanju epidemije COVID-19 na teritoriji grada Subotice – saopštio je gradonačelnik Subotice i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije Bogdan Laban, na današnjoj pres-konferenciji u Medija-centru Gradske kuće.

 13308_1.jpg

Redukuje se, naveo je, gradski i prigradski saobraćaj na nivo reda vožnje koji se primenjuje subotom, nedeljom i državnim praznicima, uz ukidanje noćnih polazaka, skraćuje se radno vreme svih ugostiteljskih objekata na maksimum od 8 do 20 časova uz poštovanje zaključka Vlade Republike Srbije o zabrani javnog okupljanja u zatvorenim prostorijama iznad 50 ljudi i nalaže prestanak rada svih predškolskih ustanova.

– Nalažu se prestanak rada svih centara kao i klubova za starije (penzionere) i prestanak rada svih sportskih objekata i održavanje kulturnih manifestacija. Gradskoj upravi Grada Subotice nalaže se da formira pozivni centar u cilju pružanja informacija građanima i pružanja pomoći licima preko 65 godina radi obezbeđivanja donošenja hrane, lekova i organizovanja lekarske pomoći na kućne adrese, kao i da obavesti javnost o brojevima telefona pozivnog centra.

Naleže se i načelniku Gradske uprave, direktorima javnih ustanova i javnih i javno komunalnih preduzeća čiji je osnivač Grad Subotica da omoguće rad od kuće zaposlenima koji su teški hronični bolesnici i starijima od 60 godina – rekao je gradonačelnik Laban.

Radno vreme Pozivnog centra je svakog dana od 8 – 20 časova, a broj telefona – 024/636-136, kazao je gradonačelnik i dodao da se ova naredba primenjuje od danas, a njeno sprovođenje kontrolisaće, pored nadležnih republičkih organa, i nadležni sekretarijati Gradske uprave.

On je naglasio da su sve zdravstvene ustanove na teritoriji Grada u potpunosti spremne za prijem potencijalnih pacijenata zaraženih virusom i apelovao da se odgovornost i profesionalizam podignu do krajnjeg maksimuma.

Uz podsećanje da, u skladu sa Odlukom o proglašenju vanrednog stanja na celoj teritoriji Republike Srbije koja je stupila na snagu 15. marta 2020. godine, ustanove obrazovanja i vaspitanja neće raditi od danas, i da su škole u toku dana dobile potrebne informacije i uputstva za organizovanje i sprovođenje nastave na daljinu počevši od utorka 17. marta, informisao je medije da Gradska organizacija Crvenog krsta u Subotici, zbog činjenice da je više od 80 posto korisnika Narodne kuhinje starije od 60 godina, prestaje sa dosadašnjim načinom distribucije toplih obroka, i prelazi na distribuciju lanč paketa korisnicima na  već postojećim distributivnim punktovima.

Uputio je, takođe, apel građanima da mere zaštite podignu na najveći mogući nivo tokom trajanja epidemije. To se odnosi na ličnu higijenu, higijenu u javnom sektoru (u javnom prevozu, javnim ustanovama, državnim i organima lokalne samouprave, u privrednim društvima i drugim pravnim licima, kao i na pojačane mere higijene u stambenim zgradama i u porodičnim kućama), rekao je gradonačelnik i zamolio građane, a posebno najstarije, da izbegavaju nepotrebne kontakte na svim nivoima, bilo da su u pitanju lični kontakti, bilo da su odlasci u institucije.

Zbog sve većih mogućnosti da se komunikacija i brojne usluge obave elektronskim putem, gradonačelnik je apelovao na građane da u ovom periodu što više koriste tu mogućnost.

– Mi ćemo morati da se borimo disciplinom i merama, a ta disciplina znači da lica starija od 65 godina moraju da budu u svojim kućama – naglasio je Bogdan Laban.

Naglasio je, takođe, da su javna preduzeća i javne ustanove čiji je osnivač Grad Subotica u obavezi da stave na raspolaganje Gradskom štabu za vanredne situacije sve potrebne resurse.

– Pratimo  sve mere državnog vrha i sve institucije u Subotici radiće u skladu sa merama Vlade Republike Srbije. Zajedničkim naporima, dobrom koordinacijom i sinhronizovanim aktivnostima doprinećemo da se aktuelna krizna situacija predupredi i time ublaže njene posledice – podvukao je gradonačelnik Laban.

13308_2.jpg

POPIS 2022

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Izborna komisija Grada Subotice

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop