Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Dodeljena sredstva za mere populacione politike

16.04.2019.

Ugovori o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji potpisani su danas, u Beogradu, sa predstavnicima 85 jedinica lokalne samouprave, a za tu namenu iz budžeta je obezbeđeno 650 miliona dinara. Ministarka bez portfelja u Vladi Srbije zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović saopštila je da je ta suma za 150 miliona veća u odnosu na 2018. godinu, kao i da je to čak pet puta više sredstava u poređenju sa 2017. godinom.

12563_1.jpg

Ove godine na javni poziv pristigle su 122 prijave, a sufinansiraće se 85 jedinica lokalne samouprave, precizirala je ona, i objasnila da je najviše sredstava opet opredeljeno za rekonstrukciju, adaptaciju i izgradnju objekata predškolskih ustanova za 56 jedinica lokalne samouprave. Prema njenim rečima, za tu namenu je opredeljeno 420 miliona dinara, a time se otvara prostor za još 2.000 novih mesta u vrtićima.

Prema Ugovoru, koji je u ime grada Subotice potpisao Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, kabinet MDPP je za sufinansiranje druge faze rekonstrukcije centralne kuhinje PU „Naša radost“, formiranje servisa za podršku roditeljima i promociju projektnih rezultata i informacija o migracijama odobrio sredstava u ukupnom iznosu od 27.494.593 dinara, dok ukupan iznos sredstava subotičke lokalne samouprave iznosi 4.851.987 dinara.

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop