Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Manifestacije

Održana manifestacija „Izađi mi na teglu“

15.09.2018.

Pobednički ajvar pete po redu manifestacije „Izađi mi na teglu“, održane danas na centralnom gradskom trgu, jeste ajvar ekipe „Juniori“ iz Subotice koja je osvojila glavnu nagradu – šporet  „smederevac“. Drugo mesto zauzela je  ekipa „Ljutovo“, a treće ekipa „Tvrd orah“, iz Mesne zajednice „Makova sedmica“.

12108_1.jpg

Manifestacije „Izađi mi na teglu“  održana je u našem gradu treću godinu za redom, a ove godine za titulu ajvar majstora takmičilo se 13 ekipa. Organizator je za takmičare pripremio štand opremljen „smederevcem“ za pečenje paprika, kao i svim potrebnim stvarima za spremanje ajvara.

Koordinatorka projekta, Ljiljana Vukotić, izjavila je, tim povodom, da će peti karavan manifestacije „Izađi mi na teglu” u toku ove sezone obići 30 gradova i opština u Srbiji, a da će se 13. oktobra 2018. godine održati centralno takmičenje gde će se u kuvanju ajvara oprobati pobedničke ekipe iz ove sezone.

–Očekujemo oko  500 takmičarskih ekipa sa 5.000 učesnika koji će od avgusta do oktobra ispeći oko 15.000 kilograma paprike  – istakla je Ljiljana Vukotić.

Dosadašnji pobednici karavana bili su takmičari iz Leskovca, Kovačice, Bele Palanka i Kanjiže.  Prva nagrada u svakom gradu je šporet na kome je napravljen pobednički ajvar i ta ekipa će predstavljati svoj grad u velikom finalu gde se sastaju pobednici iz svakog grada u borbi za titulu najboljeg ajvar kuvara u zemlji. Ukupan nagradni fond u 5. sezoni manifestacije „Izađi mi na teglu“ iznosi oko 2.000.000 dinara.

12108_2.jpg

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop