Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Obeležen Dan evropske saradnje

15.09.2018.

Član Gradskog veća grada Subotice, Akoš Ujhelji, sastao se danas, ispred restorana „Abraham“, na Paliću, sa predstavnicima biciklističke ture Zakanjsek (Mađarska) - Ašothalom (Mađarska) - Palić (Srbija). Sastanak je upriličen povodom ovogodišnje proslave Dana evropske saradnje (21. septembar) u okviru „Opti bajk“ projekta koji se finansira kroz Interreg-IPA program prekogranične saradnje Mađarska-Srbija. Sastanku su prisustvovali projektni menadžer Zajedničkog sekretarijata Interreg-IPA programa Agneš Dobrotka, partneri iz Tompe i Ašothaloma i finansijski asistent na projektu, Andrea Kikić.

12106_1.jpg

Ujhelji je, obraćajući se medijima, izjavio da je ponosan na projekat „Opti bajk“ putem kojeg je organizovana današnja biciklistička tura.

12106_2.jpg

– Ukupan budžet 'Opti bajk' projekta iznosi 2,5 miliona evra, od čega je 85 odsto sredstava obezbedila Evropska unija, a preostalih 15 odsto lokalne samouprave. Zahvaljujući ovom projektu, tokom naredne godine ćemo izgraditi biciklističke staze u dužini od osam kilometara, a izgradićemo i projektnu dokumentaciju za novih 30 kilometara biciklističkih staza. Partneri na ovom projektu su nam mesta Ašothalom i Tompa, iz Mađarske. Do kraja godine raspisujemo javnu nabavku, a sledeće godine krenućemo u realizaciju projekta – istakao je Akoš Ujhelji.

Agneš Dobrotka je izrazila zadovoljstvo što je učestvovala na biciklističkoj turi, dugoj oko 17 kilometara, koja je organizovana putem projekta „Opti bajk“, a koju zajednički realizuju lokalna samouprava opštine Ašothaloma, kao prvi partner, Grad Subotica kao vodeći partner i samouprava Grada Tompe, kao drugi partner.

12106_3.jpg

– Ova tura je treći deo serije manifestacija povodom Dana evropske saradnje i ona  pokazuje proširivanje kapaciteta prelaska granica i povezanih saobraćajnica u pograničnom regionu Mađarske i Srbije, ukazujući na važnost razvoja tih kapaciteta i unapređenja održivog saobraćaja. Cilj projekta je da se izgradnjom novih biciklističkih staza olakša i ubrza saobraćaj vozila i biciklista u regiji. Biciklistička staza će u Mađarskoj povezati Ašothalom i Tompu, a u Srbiji Grad Suboticu, i naselja Bački Vinograde i Kelebiju – kazala je Agneš Dobrotka.

12106_4.jpg

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>