Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
MZ Radanovac

Izgradnja u MZ u 2006. godini

28.07.2009.

IZGRADNJA VODOVODNE MREŽE

Ove godine smo završili izgradnju vodovodne mreže u ulicama Belog Goluba sa slepim krakom, Livadska i Rumenačka, ukupno 2160 metara, iz sredstava Mesnog samodoprinosa i dotacije Opštinske Samouprave.

Uz velika zalaganja uspeli smo da dobijemo dozvolu za upotrebu još prije završetka građevinske sezone, neka domaćinstva su se već priključila. Sa JKP “Vodovod i kanalizacija” smo se dogovorili, i oni su nam omogućili plaćanje u četiri mesečne rate za priključivanja na vodovodnu mrežu.

Veoma nam je važan vodovod, jer su nam bunari nehigijenski od prolećnih visokih podzemnih voda. Na proleće ćemo napraviti akciju priključivanja na vodovodnu mrežu, i molimo građane da se odazovu u što većem broju.

GASOVOD

Ovog leta je preduzeće “Subotica Gas” izgradilo 16 kilometra gasovodne mreže, čime je obuhvaćeno čitavo naselje. Dosad se priključilo oko 60 domaćinstva, i nastavlja se priključivanje sve dok vreme dozvoljava.

ASFALTIRANJE PUTA

Kolovoz u Peščarinoj ulici je presvučen novim asfaltnim slojem u dužini od 22oo metara, i izgrađen je upojni kanal pored puta.

Na proleće očekujemo proširenje početka ulice Venac Bratstva i jedinstva i presvlačenje asfaltom čitave dužine od 1km.

KANALI

Duž Livadske i delom Palmine ulice je hitno u proleće iskopan otvoreni kanal za odvod atmosferskih voda zbog visokog vodostaja, i povezan preko Palića kanalom DTD.

Krajem leta su položene cevi i zatrpan otvoreni kanal. Ovi radovi su koštali 5 miliona dinara, jednim delom su finansirani iz sredstava Opštine Subotica, a drugim delom iz sredstava raspisanog konkursa Pokrajine Vojvodine, čije rešenje očekujemo ovih dana.

TROTOARI

Iz programa za Mesne zajednice koju finansira “Direkcija za izgradnju Subotice” smo izgradili 520 metara trotoara. To su u slepim krakovima Venac Bratstva i jedinstva, na kraju Palmine i na kraju Peščarine ulice.

SPORTSKI TERENI

“Direkcija za izgradnju Opštine Subotica” je izgradila dva sportska terena, jedan za košarku i jedan za odbojku u središtu novog naselja, između Borove, Breskvine, Temerinske i Zelene ulice.

1185_1.jpg

1185_2.jpg

U planu ovog projekta je i teren za mali fudbal, za koji se nadamo da će naredne godine biti realizovan, zajedno sa uređenjem okoline.

ZGRADA MESNE ZAJEDNICE

Ove godine smo iz svojih sredstava postavili laminat u kancelariju Mesne zajednice, u velikoj sali smo digli stari dotrajali pod, izbetonirali podlogu i postavili pločice i umolovali zidove, ofarbali prozore i ulazna vrata. Dvorište je 2005. godine izbetonirano, a proletos su zasađene razne zimzelene sadnice.

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
Plaćanje karticama
Informator
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy