Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
Exchange 5
Vesti

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ podržala pet projekata iz Subotice

20.03.2018.

Predstavnici Fondacije „Ana i Vlade Divac“ potpisali su danas ugovore sa predstavnicima pet organizacija civilnog društva iz Subotice čiji su projekti odabrani na konkursu „Možemo i mi“ koji Fondacija „Divac“ sprovodi u okviru projekta „Podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom u Srbiji“ uz podršku Fondacija za otvoreno društvo (Open Society Foundations). Sastanku u Plavoj sali Gradske kuće, na kome su predstavnicima odabranih organizacija civilnog društva uručeni ugovori i simbolični čekovi, prisustvovala je i član Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja Nataša Aleksić. Ukupna vrednost pet odabranih uspešnih projekata je preko 2,6 miliona dinara.

11739_1.jpg

Sredstva za realizaciju projekata dobili su Udruženje „Olovka piše srcem“ (Projekat „Zajedno za bezbednu okolinu“), Udruženje za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama „ZaJedno“ grada Subotice („Možemo ZaJedno“), Centar lokalne demokratije - LDA Subotica (Lokalna inicijativa - Prostor za solidarnost), Udruženje za pomoć osobama sa autizmom grada Subotica (Kuća iza duge) i Crveni krst Subotica (Univerzalna kuhinjska mašina za sečenje).

Nataša Aleksić se, tom prilikom, izjavila da je Fondacija „Ana i Vlade Divac“ u Subotici realizovala mnogo uspešnih projekata kao što su donacije garderobe školama, donacije knjiga školskim bibliotekama, pomoć Narodnoj kuhinji i volonterske akcije u periodima najintenzivnije migrantske krize.

– Fondacija ‘Ana i Vlade Divac’ ima sjajnu saradnju sa gradom i srećni smo što ćemo ponovo da sarađujemo sa njima, jer je ono što rade uvek dobro i uspešno. Zaista im hvala na svemu – naglasila je Nataša Aleksić.

Na konkurs „Možemo i mi“ stigla su 33 predloga iz Subotice. Prema rečima Željka Mitkovskog, koordinatora projekta „Podrška stanovništvu u zajednicama pogođenim izbegličkom krizom u Srbiji“,  u okviru ovog projekta podržaće se 18 lokalnih projekata u Subotici i opštinama Šid i Preševo.  

– Promocija solidarnosti jedna je  od ključnih vrednosti naše Fondacije i mi ćemo podržati naše lokalne partnere u Šidu, Preševu i Subotici u promovisanju solidarnosti tokom realizacije projekta. Projekti će se realizovati do kraja avgusta 2018. godine, kada ćemo organizovati lokalne Letnje festivale solidarnosti gde ćemo predstaviti rezultate i podstaći duh solidarnosti i inkluzije među građanima – istakao je Mitkovski.

11739_2.jpg

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Međunarodni festival pozorišta za decu   (22.09.2019.-27.09.2019.)