Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
Exchange 5
Manifestacije

Otvoren „Prvi vinski maraton“ na Paliću

23.09.2017.

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je manifestaciju „Prvi vinski marathon“ na Paliću i istakao da ovaj festival ima potencijal da bude među najposećenijim u Srbiji.

11374_1.jpg

– Ovo je manifestacija koja se prvi put održava i to je svojevrsni kuriozitet, imajući u vidu da imamo devet registrovanih vinskih puteva i još osam vinskih oaza. Siguran sam da ova manifestacija ima potencijal da bude među sedam do osam najvažnijih, najbrojnijih i najposećenijih u Srbiji – istakao je Ljajić. – Danas probijamo led, preuzeli smo iskustvo drugih zemalja koje imaju mnogo veću tradiciju u organizaciji ovakvih maratona, pre svega mislim na Vinski maraton u Bordou.  

Ljajić je ocenio da je ovo najbolji način za brendiranje Palića i Subotice kao turističke destinacije, ali i za istovremeno brendiranje Srbije kao važne destinacije sa stanovišta ovog vida turizma.

11374_2.jpg

Ministar je podsetio da u Srbiji ima oko 900 manifestacija, a ako se uzmu u obzir i one koje imaju manji značaj, taj broj doseže i do 3.000. 

U „Vinskoj trci“, namenjenoj profesionalnim sportistima i rekreativcima, dugoj 21,1 km koja prolazi kroz slikovite predele jezera Palić i okoline, kroz vinograde, pored vinarija, salaša i brojnih okrepnih stanica na kojima su učesnici mogli da probaju vina koja su napravljena od grožđa iz vinograda kojim su upravo protrčali – nadmetalo se više od 300 takmičara. Pobednike „Vinske trke“ je Igor Stanojević iz Beograda, koji je ovu stazu istrčao za 1 sat 21 minut i 50 sekundi.

U „Trci uživanja“, dugoj šest kilometara, koja je bila besplatna i namenjena svim uzrastima, rekreativnim trkačima i šetačima, trčalo je više od 600 učesnika.

11374_3.jpg

Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Informator
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Međunarodni festival pozorišta za decu   (22.09.2019.-27.09.2019.)