Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz obrazovanja

Stipendije đacima deficitarnih zanatskih zanimanja tehničke struke

15.09.2017.

Član Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja Nataša Aleksić uručila je učenicima prvih razreda srednjih škola deficitarnih zanatskih zanimanja tehničke struke  ugovore o stipendiranju za školsku 2017/2018. godinu. Na konkurs je stiglo 65 prijava sa zahtevom za stipendije, a odobreno je trideset.  Grad Subotica već drugu godinu za redom dodeljuje stipendije učenicima koji upišu neko od deficitarnih zanimanja.

11360_1.jpg

Obraćajući se medijima uoči uručenja ugovora u Plavoj sali Gradske kuće, Nataša Aleksić je izjavila da danas ugovore potpisuju stipendisti koji su upisali prvu godinu na trogodišnjem smeru u jednoj od tri srednje škole: Srednjoj tehničkoj školi „Ivan Sarić”, Politehničkoj i Hemijsko-tehnološkoj školi.

– Prošlogodišnje iskustvo pomoglo nam je da se i ove godine opredelimo za ovaj vid stipendiranja. Stipedija se isplaćuje u deset jednakih mesečnih rata, visina mesečne rate iznosi 3.000 dinara s tim da stipendisti, ukoliko imaju negativne dve ocene na polugodištu, gube stipendiju. Ove stipendije su pospešile upis u deficitarna zanatska zanimanja , koja su neophodna našem gradu za razvoj privrede – rekla je Nataša Aleksić.

Predsednik Aktiva direktora srednjih škola, Iso Planić istakao je da je dodelom ovih stipendija subotička lokalna samouprava pokazala da prepoznaje deficitarna zanimanja i njihov značaj i da brine o razvoju i perspektivi ovog grada.

On je naveo da je zanatsko zanimanje stolar u Politehničkoj školi u prethodnih deset godina zamrlo, da je poslednje odeljenje stolara imalo svega pet učenika i da je u ovoj školskoj godini za operatera za izradu nameštaja primljeno 30  učenika.

 

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop