Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz kulture

Počela nedelja kineske kulture

05.06.2017.

Otvaranjem izložbe fotografija posvećene Prolećnom festivalu, odnosno Kineskoj Novoj godini, najvažnijem tradicionalnom prazniku Kineza, u galeriji Otvorenog univerziteta danas je počela nedelja kineske kulture u Subotici.

11104_1.jpg

Član Gradskog veća zadužena za oblast kulture Miroslava Babić je, u ime gradonačelnika Subotice Bogdana Labana i lokalne samouprave, pozdravila goste – savetnika za kulturu u ambasadi Narodne Republike Kine Šu Honga i treću sekretarku ambasade Gao Šue, ističući da je istorija Kine istorija jedne od najstarijih civilizacija sa bogatim kulturnim nasleđem i tradicijom.

Fotografije koje su izložene, objasnila je, nastale su tokom proslave ovog 4.000 godina starog festivala širom sveta i pružaju uvid u psihologiju, estetiku, nasleđe i kulturu kineskog naroda. Fotografije, dodala je, oslikavaju tajnu i lepotu esencije kineske kulture, očuvanje nasleđa predaka i istoriju naroda.

-Nadam se da ćemo i u ovoj godini Vatrenog Petla biti prisutni sve više jedni kod drugih kroz kulturno-umetničke sadržaje i na taj način jačati tradicionalno prijateljstvo između Srbije i Kine – rekla je Miroslava Babić.

Šu Hong se, otvarajući izložbu fotografija, zahvalio organizatoru, Otvorenom univerzitetu, na uloženim naporima tokom pripreme izložbe i naveo da će tokom nedelje kineske kulture, od 5. do 9. juna, u bioskopu Eurocinema biti prikazano pet novijih kineskih filmskih ostvarenja.

-Izložene fotografije i filmovi predstaviće jedan deo kineske kulture i običaja i nadam se da će ova nedelja da bude platforma za bolje upoznavanje sa kineskom istorijom i kineskom kulturom – naglasio je Šu Hong.

Tokom ove sedmice u bioskopu Eurocinema, od 17 časova, biće prikazano pet kineskih filmova, a ulaz će biti besplatan.

POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZAImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop