Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz kulture

Prijem delegacije ruskog grada Čajkovski

30.05.2017.

Menadžer Grada Subotice, Zagorka Panić, članovi Gradskog veća, Miroslava Babić i Srđan Samardžić, i sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti, Jasmina Stevanović, razgovarali su danas, u Zelenoj sali Gradske kuće, sa delegacijom grada Čajkovski, iz Rusije, koju je predvodila Oglezneva Irina Jurjevna, zamenik načelnika gradskog okruga Čajkovski.

11085_1.jpg

Zagorka Panić je pozdravila goste iz, kako je rekla, bratske i prijateljske Rusije i dodala da očekuje da će se u narednom periodu ostvariti saradnja između gradova Subotice i Čajkovski u oblastima obrazovanja, kulture, poljoprivrede i zdravstva.

Jasmina Stevanović je istakla činjenicu da u Subotici blizu 100 osnovaca uči ruski, kao drugi strani jezik, i to u Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ u Đurđinu. Podsetila je da se ranijih godina ruski jezik izučavao i u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ i Gimnaziji „Svetozar Marković“.

- Nedovoljna zastupljenost stručnog nastavnog kadra jedan je od razloga što je ruski jezik iščezao iz subotičkih škola, uprkos želji i inicijativi da subotički đaci imaju mogućnost da se opredele za učenje ruskog jezika. Osim obrazovanja, mogućnost saradnje dva naroda postoji naročito u oblasti kulture, kroz aktivnosti i rad udruženja srpsko-ruskog prijateljstva koje Grad pomaže godinama unazad izdvajajući sredstva kroz  sufinansiranje projekata u oblasti kulture po Konkursu, i upravo je kultura put za saradnju dva grada i dve države  – naglasila je Jasmina Stevanović.

Miroslava Babić je predložila da Subotica i Čajkovski ostvare saradnju na polju kulture i predstavila potencijale kulturnog turizma našeg rada.

Srđan Samardžić je pozvao goste da posete 11. Međunarodni i regionalni sajam „Susajam 2017“, koji će svečano biti otvoren 1. juna 2017. godine i na kome će se predstaviti 200 izlagača.

Delegacija iz Čajkovskog je domaćinima predstavila svoje obrazovne i kulturne ustanove i izrazila spremnosti da se obnovi saradnja na razmeni đaka.

Domaćini su delegaciji iz Rusije uručili prigodne poklone, a gosti su za sagovornike pripremili originalne poklone iz oblasti Čajkovski.


POPIS 2022
Izborna komisija Grada Subotice

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIANKETA KORISNIKA TAKSI PREVOZAImunizacijaMedija-centar i ProtokolПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPlan Razvoja AP Vojvodine

Lokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kultura

KONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Informator
Development Strategy

Colour Coop