Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz obrazovanja

Prijem delegacije Fondacije za kulturu Podunavskih Švaba iz Baden-Virtemberga

27.05.2017.

Menadžer Grada Subotice, Zagorka Panić, i članovi Gradskog veća zaduženi za oblasti kulture, turizma, investicija i međunarodne saradnje i obrazovanja, Miroslava Babić, Srđan Samardžić i Nataša Aleksić, sastali su se, u Gradskоj kući, sa delegacijom Fondacije za kulturu Podunavskih Švaba savezne države Baden-Virtemberg koju je predvodio Julian Virtenberger, administrativni rukovodilac ministarstva unutrašnjih poslova savezne države Baden-Virtemberg i zamenik ministra i predsednik Saveta Fondacije, i predstavnicima Udruženja Nemaca „Maria Theresiopolis“, iz Subotice.

11076_1.jpg
Miroslava Babić je poželela dobrodošlicu gostima koji prvi put borave u našem gradu i istakla da je ovo dobra prilika da ih upozna sa saradnjom koju grad Subotica ima sa Nemačkom u oblastima obrazovanja i privrede.

Nataša Aleksić je navela da su, pored bilingvalnih odeljenja na srpsko-nemačkom i mađarsko-nemačkom nastavnom jeziku u vrtiću „Palčica“ Predškolske ustanove „Naša radost“ i u Osnovnoj školi „10. oktobar“, i roditelji OŠ „Majšanski put“ podneli inicijativu da se kao strani jezik uči nemački.

Na sastanku se razgovaralo i o dualnom obrazovanju u našem gradu i načinu na koji mogu da se očuvaju stari zanati, kao i o motivisanju učenika da upišu trogodišnje škole. Delegacija je upoznata i sa podatkom da je Grad Subotica đacima koji su upisali deficitarna zanimanja obezbedio stipendije u visini od po 3.000 dinara mesečno.

Zagorka Panić je naglasila da je ponos Subotice Privredna zona „Mali Bajmok“ gde je trenutno zaposleno oko 6.000 radnika.

Srđan Samardžić je podsetio da su od 11 velikih kompanija u Privrednoj zoni u „Malom Bajmoku“ četiri iz Nemačke.

- Subotica je spemna da dočeka nove investitore, jer u privrednoj zoni ima još neiskorištenog prostora. Grad u saradnji sa Republikom Srbijom radi na ispunjavanju svih infrastrukturnih uslova, kako bi privukli što više investitora – rekao je Samardžić, dodajući da je prednost Subotice i Palić kao turistička destinacija.

Predstavnici Udruženja Nemaca „Maria Theresiopolis“ upoznali su sagovornike sa radom Udruženja i zahvalili se na podršci koju im pruža grad Subotica.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop