Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Uručena vozila ustanovama koje zbrinjavaju maloletne migrante bez pratnje

15.07.2016.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, danas je, u Zavodu za vaspitanje dece i omladine u Beogradu, uručio ključeve za devet vozila namenjenih ustanovama koje zbrinjavaju maloletne migrante bez pratnje − Zavodu za vaspitanje dece i omladine „Vasa Stajić“, iz Beograda, Zavodu za vaspitanje omladine Niš i Domu za decu ometenu u razvoju ,,Kolevka“ iz Subotice. U ime Doma „Kolevka” ključeve za četiri vozila (dva putnička, jedno dostavno i jedno kombinovano) primio je direktor ove ustanove Nenad Kozomora. Događaju su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dr Nenad Ivanišević i Ilija Đukanović, član Gradskog veća grada Subotice zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva.

10539_1.jpg

Za nabavku četiri putnička, dva dostavna i tri kombinovana vozila odvojeno je 157.789,999 evra. Vozila su nabavljena u okviru projekta „Srbija: Sistem stalne isporuke pomoći migrantskoj populaciji u Srbiji“, kojim je Banka za razvoj Saveta Evrope našoj zemlji prošle godine odobrila 2,3 miliona evra bespovratne pomoći.

Vulin je izrazio zahvalnost na donaciji koja je data Srbiji bez ikakvih uslovljavanja da bi se pomoglo onima koji brinu o migrantima, i istakao da će se vozila koristiti i za potrebe drugih korisnika ustanova, a ne samo za migrante.

Ovo je način da međunarodna zajednica pokaže koliko ceni ono što su naši ljudi uradili za one koji su bili u nevolji i što su pokazali human i organizovan rad sa migrantima, kazao je ministar Vulin, i dodao da će Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Vlada Srbije nastaviti da se prema migrantskoj krizi odnose odgovorno.

10539_2.jpg 

Nenad Kozomora je rekao da je Dom „Kolevka” već imao iskustva sa prihvatom maloletnih migranata i da su u prethodnom periodu imali oko 600 noćenja.

− U toku je izgradnja novog objekta isključivo za prihvat maloletnih migranata, tako da ćemo imati bolje uslove da sledimo politiku Vlade − naglasio je Kozomora.

Izbori 2020
Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
E-mejl za prijem elektronskih faktura
VANREDNA SITUACIJA
Plaćanje karticama
Informator
Lokalni ombu
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy
Colour Coop