Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti

Ambasador SAD Kajl Skot posetio Suboticu

27.07.2016.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i član Gradskog veća zadužen za oblast turizma, investicija i međunarodne saradnje, Nebojša Daraboš, sastali su se danas, u Gradskoj kući, sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Kajlom Skotom, sa kojim su razgovarali o privrednim i kulturnim potencijalima našeg grada, migrantskoj krizi, socijalnoj situaciji u regionu i mogućnostima proširivanja privredne saradnje.

10466_1.jpg

Poseta ambasadora SAD Kajla Skota od izuzetnog je značaja i za naš grad, i za mene lično, rekao je, obraćajući se novinarima posle sastanka, gradonačelnik Laban, i dodao da mu je drago što su prva poseta ambasadora Skota Subotici i današnji susret upriličeni na, kako je rekao, početku njihovih mandata.

– Tokom sastanka, koji je protekao u srdačnoj i prijateljskoj atmosferi, razgovarali smo o privrednim i kulturnim potencijalima našeg grada, odnosima u lokalnoj zajednici i svemu onome čime Subotica može da se pohvali, pogotovo dobrim i skladnim međunacionalnim odnosima u našoj multietničkoj sredini. U narednom periodu zajednički ćemo raditi na privlačenju novih investicija i otvaranju novih radnih mesta – istakao je Bogdan Laban.

Uz podsećanje da je američka kompanija „Ametek“, koja se bavi proizvodnjom mikromotora, prisutna u Subotici od juna 2015. godine i da trenutno zapošljava oko 120 radnika, ambasador Skot je kazao da postoji mogućnost da se ta saradnja u budućnosti proširi.

– Govorili smo i o socijalnoj situaciji u ovom regionu, kao i o migrantskoj krizi i njenom uticaju na grad Suboticu. Mislim da je važno da znate da svi cene ulogu koju Srbija ima tokom migrantske krize i njen humani odnos prema migrantima. Narod Srbije je pokazao iskrene hrišćanske vrline koje sam i ja kao dete naučio, a koje nameću da jadnom, siromašnom čoveku kome treba pomoć pružite ruku, umesto da mu okrenete leđa. Da otvorite srce, a ne da zatvarate oči. Narod Srbije je to pokazao ovim ljudima. Znam da je to teško i za grad Suboticu, ali to istovremeno pokazuje najbolju stranu srpskog naroda – gostoprimstvo, kakvo je i meni danas pružio gradonačelnik Subotice – naglasio je Kajl Skot.

Ambasador Skot je najavio da će, posle sastanka u Gradskoj kući, obići „Američki kutak“ u Gradskoj biblioteci, a da će sutra, zajedno sa ambasadorom SAD u Budimpešti, obići migrante u improvizovanom kampu na Graničnom prelazu Horgoš.

10466_2.jpg

European City of Sport

POPIS 2022Izbori za članove nacionalnih savetaSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеMedija-centar i ProtokolLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАPrograma razvoja turizmaPlan razvoja Grada SuboticePlan Razvoja AP VojvodineIzborna komisija Grada SuboticeLokalna poreska administracijaPrijava muzičkog programa ugostiteljskih objekataLokalni tim za borbu protiv trgovine ljudimaPanonreg

Digitalna kulturaKONTAKT CENTAR 024E-mejl za prijem elektronskih fakturaPlaćanje karticama

Informator
Lokalni ombu
Gradsko pravobranilaštvo
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata

Informator

Javno dostavljanje

Development Strategy

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>