Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Vesti iz privrede

Održana „Vojvođanska konferencija o energetici 2016“

30.06.2016.

U velikoj većnici Gradske kuće danas je, u organizaciji Generalnog konzulata Mađarske u Subotici, Skupštine AP Vojvodine i regionalnih predstavništava Mađarske nacionalne trgovačke kuće u Subotici i Novom Sadu, održana „Vojvođanska konferencija o energetici 2016“.

10257_1.jpg

Generalni konzul Generalnog konzulata Mađarske u Subotici dr Janoš Babić je u pozdravnoj reči, između ostalog, rekao da će se na današnjem poslovnom forumu u cilju informisanja potencijalnih korisnika iz Republike Srbije predstaviti energetske kompanije iz Mađarske, dok će predstavnici finansijskih institucija držati predavanja o mogućnostima finansiranja određenih programa.

Obraćajući se prisutnima u ime Grada Subotice, zamenik gradonačelnika Timea Horvat je kazala da smo zahvalni na novom spoljnopolitičkom usmerenju Vlade Mađarske, prema kojem se Panonska nizija smatra jednom jedinstevenom privrednom regijom, što je za nas izuzetno važno, jer nam obezbeđuje brojne prednosti u oblasti privrede, investicija i razvojnih aktivnosti.

Ona je izrazila zahvalnost stručnjacima predavačima što će sa nama podeliti svoja dosadašnja iskustva koja za Srbiju predstavljaju značajan putokaz na putu evropskih integracija.

10257_2.jpg
Timea Horvat

– Mada se u Subotici prvi put organizuje savetovanje na ovu temu, organizatori su u prethodnom periodu već održali više konferencija o raznim temama, po celoj Vojvodini. To nije samo dokaz da je Vlada Mađarske voljna za saradnju, već ujedno predstavlja i šansu za afirmaciju vojvođanskih privrednih subjekata – rekla je Timea Horvat.

Uz isticanje da je uverena da subjekti mađarske privrede i dalje mogu da računaju na lokalnu samoupravu grada Subotice, i da Suboticu mogu da smatraju svojim partnerom, Timea Horvat je navela da u okviru konferencije možemo da se informišemo o energetskoj efikasnosti, o obnovljivim izvorima energije i o finansiranju projekata.

– Iskoristiti mogućnosti Vojvodine na polju alternativnih izvora energije u cilju efikasnijeg korišćenja resursa za nas ne znači samo izazov, već i ogromnu šansu, i to ne samo za Suboticu i Vojvodinu već i za celu Srbiju. Bitno je da ostvarimo održivi ekonomski razvoj, koji uvažava prirodne uslove i istovremeno čuva životnu sredinu – naglasila je Timea Horvat.


Medija-centar i Protokol
KONTAKT CENTAR 024
Plaćanje karticama
Informator
ZAŠTITNIK GRAĐANA
ZAŠTITNIK PACIJENATA
ФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Servisne informacije
Registracija stambenih zajednica
Ustanove kulture
Obrazovne ustavnove
Mesne zajednice
Ustanove socijalne zaštite i zdravstva
Спортски клубови
Subvencionisanje komunalnih usluga
Naručivanje dokumenata
Lokalna poreska administracija
Informator
Development Strategy