Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Művelődési hírek

Megnyílt A szerbiai szabadkőművesség története című kiállítás

2016.02.26.

A szabadkai Kortárs galériában Maglai Jenő, Szabadka polgármestere megnyitotta A szerbiai szabadkőművesség története 1785-2016 című kiállítást. A kiállítás a Reguláris Szerbiai Nagypáhollyal való együttműködés révén valósult meg, szerzője pedig Miroljub Filipović. A kiállítást először 201-ben Belgrádban mutatták be a Néprajzi Múzeumban a múzeumok éjszakáján, majd pedig Szerbia középső részének több városában volt látható. A kiállítást most először mutatják be a Vajdaságban.

9971_1.jpg

A megnyitón a Reguláris Szerbiai Nagypáholy munkájáról és egy ilyen kiállítás megrendezésének a szükségességéről a nagymester asszisztense, Tahir Hasanović beszélt. Kitért azokra az okokra, amelyek a szabadkőművesség kialakulásához vezettek, s kiemelte, hogy a szabadkőművesek egykor is ma is annak a társadalomnak az előmozdításán fáradoztak, amelyben tevékenykedtek.

Gábor Dániel magyarországi vendég-politológus beszédében ismertette a magyarországi szabadkőművességgel kapcsolatos alapvető tényeket, külön kiemelve együttműködésüket a szerbiai szabadkőművesekkel.

Maglai Jenő megjegyezte, hogy megtiszteltetés számára megnyitni ezt a kiállítást, amely reményei szerint hozzájárul ahhoz, hogy minden polgártársunk tájékozódjon a szabadkőművesekkel kapcsolatos tényekről. Mint mondta, a kiállítás hozzájárul a szabadkőművességgel kapcsolatos előítéletek felszámolásához is.

A kiállítás március 11-ig látogatható, más szerbiai városokhoz képest pedig különlegességgel is szolgál, mivel külön részben foglalkozik a szabadkai szabadkőművességgel is.

Választások 2020
Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
RENDKÍVÜLI HÍREK
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop