Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület 36. ülését

2015.12.29.

A Városháza Dísztermében megtartották Szabadka Város képviselő-testületének 36. ülését, amelyen megvitatták mind az 15 napirendi pontot, többek között Szabadka Város 2016. évi költségvetéséről szóló rendeletet. A város költségvetés bevételeit és jövedelmeit 2016-ban 5.538.160.000 dináros szinten tervezik, a 2015-ös évből átvitt 109.388.000 dinár rendeltetésszerű eszközkerettel és a költségvetési eszközök közvetett felhasználóinak 229.432.000 dináros bevételeivel és jövedelmeivel a költségvetés teljes kerete 5.876.980.000 dinárt tesz ki.

 9802_1.jpg


A Képviselő-testület Rendeletet fogadott el a Palicsi Gyógyfürdőnek a Palicsi-tó és a palicsi Újvidéki út közötti részére vonatkozó részletes szabályozási terv kidolgozásáról, Rendeletet hozott a helyi kommunális illetékekről szóló rendelet módosításáról és kiegészítéséről, valamint a szerbiai Szabadka város és a magyarországi Kiskunhalas város közötti együttműködés létrehozásáról. Az együttműködés létrehozásáról szóló megállapodás értelmében a különböző intézmények együttműködése mellett gazdasági, kereskedelmi, oktatási, tudományos és kulturális együttműködést alakítanak ki, s ez vonatkozik a sportra és a turizmusra is. Az együttműködés célja kedvezőbb feltételeket teremteni az említett területeken közös programok és projektek kialakítására és megvalósítására.

Rendeletet hoztak a csapadékvizek elvezetéséről,  a Kosztolányi Dezső Színház alapításáról szóló rendelet módosításáról és kiegészítéséről, a műszaki szakosítású, kézműves hiányszakmákra jelentkező első osztályos középiskolai tanulók ösztöndíjaztatásáról, emellett pedig határozatban mondtak véleményt a szabadkai Szabad Övezet területe kibővítésének indokoltságáról.

A műszaki szakosítású, kézműves hiányszakmákra jelentkező első osztályos középiskolai tanulók ösztöndíjaztatásáról szóló rendelet szabályozza azokat a feltételeket, mércéket és eljárásrendet, amelyek alapján a hiányszakmákra jelentkező elsős tanulók ösztöndíjat kapnak a város költségvetésből, valamint meghatározták az ösztöndíjak folyósításához szükséges eszközök forrásait. Az ösztöndíjakat Szabadka Város folyósítja, évente pedig 30 ösztöndíjat ítélnek oda.

Annak érdekében, hogy feltételeket teremtsenek ezen tanulók oktatásának anyagi támogatásához, valamint a gazdaság kézműves szakemberek iránti szükségleteinek a kielégítése céljából Szabadka Város Alapot hoz létre  a műszaki szakosítású, kézműves hiányszakmákra jelentkező első osztályos középiskolai tanulók ösztöndíjaztatására. A rendelet alapján az ösztöndíjat a tanév alatt folyósítják 10 egyenlő havi részletben. A havi ösztöndíj összege 3.000 dinár.

A Városi Képviselő-testület tanácsnokai pozitívan vélekedtek a szabadkai Szabad Övezet területének a kibővítéséről az új ipari övezet, az ún. Faiskola valamint a nagykikindai község területén található Agráripari Övezetre történő kiterjesztésére.

Nagykikinda község és a francia Mekafor szerződést írtak alá egy összesen 40 hektár,  43 ár és 83 négyzetméter alapterületű építési telek eladásáról, amelyen a befektető szándéknyilatkozata szerint 2016. január 1-vel megkezdik egy üzleti-ipari létesítmény építését. A gépi fémmegmunkáló ipari részlegben ismert gépjárműipari vállalatoknak szánt elemek szerelését végzik majd. A szabadkai Szabad Övezet területének kikindai község területére történő kibővítéséről a közelmúltban a Szerb Köztársaság törvényeivel összhangban állami szintű döntést hoztak.

A Város Képviselő-testület mai ülésén Határozatban hagyták jóvá a Szabadka Város Építési Igazgatósága KV, a Stadion KKV és a Subotica-trans KV 2015. évi működési tervének módosítását,  és határozatot hoztak a távfűtési rendszer működési szabályainak módosításáról és kiegészítéséről szóló szabályok  jóváhagyásáról.

Vesna Berta, a SZSZP városi képviselő-testületi tanácsnoka csatlakozott a Szocialisták Mozgalma elnevezésű tanácsnoki csoporthoz, amelynek most hat tagja van.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop