Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megoldás az Ago Mamužić utcai fák helyzetére

2015.12.16.

A korábbi bejelentéseknek megfelelően Szabadkán az Ago Mamužić utcai öreg ostorfák helyzetének optimális megoldása ideiglenesen leállította az utca tervezett felújítását. A beruházást a szabadkai Városrendezési Intézet KV által kidolgozott városrendezési terv és tervdokumentáció alapján vitelezik ki, a munkálatok pedig magukban foglalták az utca teljes szanálását. A tervdokumentáció szerint az utca teljes felületét egy szintbe kell hozni.

9779_1.jpg

A dokumentáció kidolgozásakor nyilvánvalóvá vált, hogy a fák méretük és az épületekhez mért távolságuk miatt részben veszélyeztetik az utcában levő házak alapjait és a háztetőknél is komoly problémákat okoznak. Megállapítást nyert az is, hogy a fák felszíni gyökérzete teljesen tönkretette illetve használhatatlanná tette a gyalogjárdát.

A felmerült problémák alapos elemzése érdekében a Város szakértői munkacsoportot hozott létre, amely részletes elemzést készített a fákról és megoldást dolgozott ki a kialakult helyzet orvoslására.

A szakértők megállapították, hogy a kilenc legkritikusabb fát (amelyek esetében nincs megelőző megoldás a megóvásukra a munkálatok ideje alatt illetve után) ki kell vágni, nyolcat pedig oly módon kell megmetszeni, hogy a munkálatok elvégzésekor ne kerüljön veszélybe a fák tartós stabilitása illetve vitalitása.  A tervek értelmében a kivágásra kerülő fák helyére új, már kialakult fákat telepítenek. Ugyancsak új fákat telepítenek a korábban eltávolított ostorfák helyére.

Szabadka Város kommunális felügyelősége határozatban kötelezte a Köztisztasági és Parkosítása Kommunális Közvállalatot a munkálatok ily formában történő elvégzésére, s csak ez után kezdődik meg az Ago Mamužić utca felújítása.

                                                                                              Polgármesteri Kabinet


Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop