Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a vállalkozói vásárt

2015.12.10.

Szabadkán a Hotel Galleria átriumában ma megtartották a vállalkozói vásárt, amelyet a szerbiai menedzserek szervezete (SAM), a DNA Communications Ügynökség valamint az amerikai Nemzetközi Fejlesztési Ügynökség (USAID) együttesen szervezett Szabadka Város és a helyi partnerek hathatós támogatásával. A rendezvényen mintegy 200 vállalkozói kezdeményezést mutattak be. A vásárt az Esély az új kezdésre elnevezésű projekt keretében tartották meg.

9768_1.jpg

A SAM ügyvezető igazgatója, Jelena Bulatović a vásár megnyitásakor elmondta, hogy Vladimir Marinković, a Szerb Képviselőház alelnöke novemberben bejelentette, hogy Szerbiában a 2016-os évet a vállalkozók évének hirdetik ki, s hogy a szerb kormány támogatja majd az új vállalkozókat.

- Remélem, hogy a vállalkozói vásárok motivációt és inspirációt nyújtanak majd mindazoknak, akik a közelmúltban maradtak munka nélkül, s hogy segítségükre lesz a vállalkozás beindításában. A projekt az Esély az új kezdésre elnevezést kapta, mert hisszük, hogy a gazdasági átalakulás folyamata nem jelenti karrierjük végét, hanem esélyt az új kezdéshez. Eddig ilyen vásárt Nišben és Kruševácon szerveztünk, ahol nagy érdeklődés nyilvánult meg a rendezvény iránt, s remélem, hogy a bemutatott vállalkozói ötletek valamelyike Szabadka polgárait is arra ösztönzi, hogy vállalkozásba kezdjenek – mondta Jelena Bulatović.

Ljuben Hristov, a polgármester kisiparért felelős segédje köszönetet mondott a projekt alapítóinak, amiért Szabadkát besorolták azon városok közé, amelyekben bemutatják a vállalkozói ötleteket s megkísérlik a szabadkaiakat arra sarkalni, hogy vállalkozásba kezdjenek.

- A helyi önkormányzat felismerte a prtojekt lehetőségeit s támogatta a vásár megrendezését. Vállalkozástámogatási programjait a vásáron 10 helyi partner mutatja be, amelyek a vállalkozások népszerűsítésével foglalkoznak. A munkanélküliség az egész országban komoly gondokat okoz, s úgy vélem, hogy ez a rendezvény jó alkalom mindenki számára, aki munka nélkül maradt, hogy elgondolkodjon a vállalkozás beindításáról, akár önállóan, akár másokkal összefogva – mondta Ljuben Hristov.

A Szabadkán megrendezett vállalkozói vásár a harmadik, amelyet az elkövetkező hat hónapban szerveznek Szerbia szerte. A vásárnak több mint 200 látogatója volt, akik 200-nál is több vállalkozói ötlettel ismerkedhettek meg. Ezeket többhavi kutatómunka eredményeként, a tőkeigény illetve tevékenységek szerint besorolva fogalmaztak meg a szerbiai régiók sajátosságainak és szükségleteinek megfelelően.

A vásár látogatói tájékozódhattak arról is, hogy mi szükséges az új vállalkozás beindításához, hogyan csökkenthető a kockázat és hogyan lehet hozzájutni vállalkozástámogatási forrásokhoz.

Az Esély az új kezdésre elnevezésű projektet támogatja a Közigazgatási és Önkormányzati Minisztérium, a Szerb Gazdasági Kamara és számos helyi partner, köztük az ENECA nevű szervezet, továbbá Niš, Kruševac és Szabadka önkormányzata illetve a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat helyi kirendeltségei.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop