Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Elfogadták a költségvetés újraelosztását

2015.12.10.

A Városháza Dísztermében megtartották a Városi Képviselő-testület 35. ülését, amelyen megvitatták mind a 15 napirendi pontot. Többek között meghozták a Szabadka Város 2015. évi költségvetésről szóló rendelet módosításáról és kiegészítéséről szóló rendeletet, a lakhatásról szóló rendeletet, a Szabadka Város Népszaporulat-ösztönző Lakáshitel Alapjának megalapításáról szóló rendelet kiegészítéséről szóló rendeletet, valamint a vendéglátó-ipari, kisipari és kereskedelmi létesítmények nyitvatartási idejéről szóló rendelet módosításáról és kiegészítéséről szóló rendeletet.

9767_1.jpg

A Szabadka Város 2015. évi költségvetéséről szóló rendeletet 2014. december 30-án fogadták el, a rendelet első módosítását pedig 2015. július 24-en fogadta el a Városi Képviselő-testület. Szabadka Város költségvetése kilenc havi folyó évi bevételeinek és jövedelmeinek az elemzése, a más hatalmi szintek által finanszírozott projektekről szóló szerződések kiegészítése, továbbá az adózási fegyelem és a város vagyonának igazgatásával kapcsolatosan tervezett politika és tevékenységek alapján elkészült a városi költségvetés folyó évi bevételeinek és jövedelmeinek a módosítására vonatkozó javaslat. Javasolták, hogy a költségvetési keret 5,8 milliárd dinár legyen, ami a tervezettnél 305 millió dinárral kevesebb.

Maglai Jenő polgármester a 2015. évi költségvetés második újraelosztásának szükségességét részletezve elmondta, hogy ezt a költségvetési eszközök közvetlen és közvetett felhasználóinak a szükségletei indokolják. Az egyes előirányzatok közötti újraelosztásra azért van szükség, hogy a költségvetési eszközök felhasználói zavartalanul láthassák el alapfunkcióikat, terveikkel és működési programjaikkal összhangban.

Az okok egyike, mint mondta, hogy biztosítani kell az eszközöket az általános iskolai és óvodai dolgozók egyszeri pénzsegélyének a kifizetésére, amit a SZK 2015. évi költségvetési törvényének a módosító indítványában javasolt a Képviselőház Pénzügyi Bizottsága. Erre a célra a tervezett keretet 6,5 millió dinárral növelik meg.

Hozzátette, hogy az okok között szerepel a város kötelezettségeinek a teljesítéséhez szükséges eszközök hiánya is, amire a pénzt a Kommunális szolgáltatások díjának – a Szabadka Város területén lakhellyel rendelkező, 65 évesnél idősebb polgárok városi és peremvárosi utasszállításának – a támogatásáról szóló szabályzat alapján kell biztosítani.

- Az év elején erre a célra 30 millió dinárt irányoztunk elő, ám kitűnt, hogy ha valamit támogatunk, akkor a tervezetthez képest sokkal nagyobbak az igények, így ennél az előirányzatnál 20 millió dináros a túllépés. A Subotica-trans Közvállalat működésének a biztosítása érdekében a tevékenység támogatására tervezett összeget 4 millió dinárral növeltük meg – mondta Maglai Jenő polgármester.

Kiemelte, hogy az újraelosztás egyik legjelentősebb oka a Szabadka Város Építési Igazgatósága Közvállalat működéséhez szükséges eszközök biztosítása a Szabadka Város Városrendezési Intézete Közvállalattal való egyesítése után. A Pénzügyminisztérium jóváhagyása alapján a működési költségeket 56,6 millió dinárral tervezik megnövelni.

Az okok között szerepel a VAT által finanszírozott projektek összehangolása a Szabadka Város és VAT Nagyberuházások Igazgatósága között aláírt szerződésfüggelékekkel összhangban, amelyekkel módosul a jóváhagyott projektek megvalósításának a határideje.

- Ezek elsősorban a Népszínház építésével kapcsolatos eszközök. Az év végéig 5 millió dinárt utalnak át, a fennmaradt 140 millió dinárt pedig 2016-ban utalják át az önkormányzatnak. A kisbajmoki ipari övezetben tervezett gyárcsarnok építésére jóváhagyott 158 millió dinárt jövőre utalják át az önkormányzatnak – mondta Maglai Jenő.

A Képviselő-testület mai ülésén meghozták a kommunális szolgáltatások díjainak támogatásáról szóló szabályzat módosításáról és kiegészítéséről szóló szabályzatot, valamint a szabályzatot a Szabadka Város organikus termelői és azon mezőgazdasági termelők beruházásaira és felszerelésük beszerzésére szánt támogatási eszközök elosztásának módjáról és eljárásáról, akik hamarosan megkapják az organikus termelői minősítést.

A tanácsnokok meghozták a közcsatorna-hálózatról szóló rendelet módosításáról szóló rendeletet, több határozatban hagyták jóvá az egyes közvállalatok működési tervének a módosítását illetve határozatot hoztak a szabadkai Stadion Kommunális Közvállalat szolgáltatási árairól szóló döntés jóváhagyásáról.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop