Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megnyílt az új Gondozó Otthon

2015.12.08.

Aleksandar Vulin, munka-, foglalkoztatás-, harcos- és szociálisügyi miniszter, Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke valamint Petar Balažević, a szabadkai Gerontológiai Központ igazgatója ma a Szarajevó utcában ünnepélyesen megnyitotta a központhoz tartozó új Gondozó Otthont. Az új, 740 négyzetméteres létesítményben 66 személyt tudnak elhelyezni, építésére és felszerelésére pedig a Munka-, Foglalkoztatás-, Harcos- és Szociálisügyi Minisztérium 60 millió dinárt biztosított.

9760_1.jpg

Aleksandar Vulin miniszter megállapította, hogy a létesítményt világszínvonalnak megfelelően szerelték fel, majd hangsúlyozta, hogy az állam még soha nem fordított annyi pénzt a szociális védelemre, mint most.

- 2012. és 2013. folyamán az állam az ágazati minisztérium útján a szociálisvédelmi intézményekre 417 millió dinárt költött, 2014-ben és 2015-ben pedig nem kevesebb, mint 717 milliót. Mindenben takarékoskodunk, de a rászorulók életminőségén és életszínvonalán nem – hangsúlyozta a miniszter, majd hozzátette, hogy rendkívül elégedett amiatt, hogy a költségvetés szociálisvédelmi előirányzatait egy dinárral sem csökkentik.

Ilija Maravić köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy Szabadkán elkészüljön egy új, reprezentatív szociálisvédelmi létesítmény, s még jobb, konkrétabb együttműködést kívánt minden szinten, a köztársaságitól a helyi önkormányzatokig.

9760_2.jpg

Petar Balažević kiemelte, hogy ez Szabadkán a legnagyobb szociálisvédelmi beruházás az utóbbi 40 évben, amikor megépült a régi otthon, amely mellett elkészült az új létesítmény. Szavai szerint a létesítményt január végén adják át rendeltetésének, amikorra elkészül a belső berendezés és megtörténik a létesítmény műszaki átvétele.

Dr. Nenad Ivanišević, a Munka-, Foglalkoztatási, Harcos- és Szociálisügyi Minisztérium államtitkára bejelentette, hogy a vegyes migrációs folyamatok megoldására Aleksandar Vulin elnökségével létrehozott munkacsoport döntésének köszönhetően a német kormány és a Help Emberbaráti Szervezet 100.000 eurót fordít a szabadkai Egészségház létesítményének a felújítására, Szabadka pedig egy új, teljesen felszerelt mentőautót kap.

Emellett, mint mondta, a Szociálisvédelmi Munkaközpont másfél millió dinárt kapott egy új jármű vásárlására, a Gerontológiai Központ pedig 6 millió dinár a mosoda új felszerelésére.

9760_3.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop