Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

Szabadka szívből ringat

2015.12.02.

A fogyatékossággal élők hetének központi, Szabadka szívből ringat elnevezésű ünnepi rendezvényét ma este tartották meg a Városháza Dísztermében, december 3-a, a fogyatékossággal élők nemzetközi napja alkalmából. A Kolevka Gyermekotthon védencei és a Dositej Obradović Iskolaközpont és Diákotthon tanulói mellett számos sportklub tagjai illetve sportmunkás volt jelen, amelyek, illetve akik bekapcsolódtak a fogyatékossággal élők hetének programjába.

9756_1.jpg

Milimir Vujadinović, a Városi Tanács szociálisvédelemért felelős tagja elmondta, hogy Szabadka Város a városi költségvetésnek csaknem az 5 százalékát fordítja a szociálisvédelemre, amivel az önkormányzatok élvonalába tartozik.

Gordan Glončak, a Celebrális és Gyermekparalízisben Szenvedők Egyesületének tagja beszédében úgy vélte, hogy a húsz évvel ezelőttihez képest lényegesen jobb a fogyatékossággal élők helyzete. A fogyatékossággal élők jobb helyzete és társadalmi integrálódása a különböző létesítmények akadálymentesítésének, a fogyatékossággal élők sportegyesületei megalakításának köszönhető, de hozzátette: a társadalom még sokat tehetne azért, hogy mindenki számára azonos életfeltételeket teremtsen.

A Szabadka szívből ringat rendezvény keretében egy érdekes zenés műsor hangzott el a Ravnica Tamburazenekar valamint Bojana Šarović és Nebojša Vojvodić énekesek fellépésével.

A fogyatékossággal élők hetének rendezvényeibe bekapcsolódott szervezetek, egyének elismerő oklevelet vettek át, a Kolevka Gyermekotthonban élő gyermekek és a Dositej Obradović Iskolaközpont és Diákotthon tanulói pedig ugyancsak alkalmi műsorral léptek fel.

Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Winterfest 2019-2020 téli vásár (2019.12.05-2020.01.13.)