Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A vállalkozói vásár beharangozása

2015.12.07.

A vállalkozók vásárát, amelyen mintegy 200 önálló vállalkozás beindítására vonatkozó kezdeményezés mutatkozik be, csütörtökön, 2015. december 10-én, a szabadkai Hotel Galleria átriumában rendezik meg 12 és 17 óra között. A vásárt a szerbiai menedzserek szövetsége (SAM), a DNA Communications és az amerikai USAID Nemzetközi Fejlesztési Ügynökség szervezi az Esély az új kezdésre elnevezésű projekt keretében, amelyet támogat az Ákllamigazgatási és Önkormányzati Minisztérium, a Szerb gazdasági Kamara és számos helyi partner, köztük az ENECA nevű szervezet, továbbá Niš, Kruševac és Szabadka önkormányzata illetve a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat helyi kirendeltségei.

9753_1.jpg

A Városháza Média Központjában megtartott mai sajtótájékoztatón a vásárról és az előkészületekről Ljuben Hristov, a szabadkai polgármester kisiparért felelős segédje, Nagy Kiserős Melinda, Szabadka Város helyi gazdaságfejlesztési irodájának a vezetője, Jelena Bulatović, a SAM ügyvivője, Dejan Ranđić, a DNA Communications ügynökség igazgatója és Milivoje Jovanović, az ENECA programmenedzsere számolt be. Mint elhangzott, a vásár látogatói minden egyes szerbiai régió sajátosságainak és igényeinek megfelelően tájékozódhatnak a többhavi kutatásokon alapuló vállalkozói kezdeményezésekről, amelyeket a beruházási érték illetve ágazatok szerint (termelés, szolgáltatások, kereskedelem és mezőgazdaság) csoportosítottak.  

A vállalkozói vásár minden résztvevője ingyenes tanácsokat kap a vállalkozások beindításával kapcsolatban, miként csökkenthetik a kockázatokat, mekkora indulótőkére van szükségük, milyen piackutatást kell végezniük.

A sajtótájékoztatón elmondták, hogy a vásár szervezőinek a célja, rámutatni, hogy a vállalkozások beindításához nincs szükség hatalmas pénzekre, mint ahogyan azt gyakran gondolják, hanem, hogy egy vállalkozás beindítható néhány ezer eurós tőkével is.

Az Esély az új kezdésre elnevezésű projekt keretében Szerbia nyolc régiójában összesen nyolc vállalkozói vásárt rendeznek. Eddig két vállalkozói vásárt tartottak meg, Nišben és Kruševácon, az elkövetkező hat hónap alatt pedig további öt hasonló rendezvényre kerül sor.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop