Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A palicsi csatornázási munkálatok és a Népkör MMK szanálásának megtekintése

2015.12.01.

Nebojša Malenković, Vajdaság AT Nagyberuházási Igazgatóságának igazgatója, Maglai Jenő, Szabadka polgármestere, Bodrogi Béla, VAT Nagyberuházási Igazgatóságának igazgatóhelyettese és Kern Sólya Mária, a polgármester kommunális tevékenységekért és környezetvédelemért felelős segédje ma megtekintették a palicsi csatornázási munkálatokat és ellátogattak a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központba, ahol jelenleg az épület szanálása és a létesítmény energiahatékonyságának a javítása folyik.

9741_1.jpg

A Dubrovnik utcai csatornázás megtekintésekor (ezek a munkálatok a Csatornahálózat a palicsi Szervó Mihály utcában (a Zelengora utcától a Josip Kolumbo utcáig), a Vranje, a Dubrovnik utcában (a Cres utcától a Jasenovac utcáig), a Vrnjačka és a Jasenovac utcákban elnevezésű projekt részét képezik. Nebojša Malenković elmondta, hogy a tartományi költségvetésből biztosított 19,3 millió dinárnak köszönhetően javul a Palics ezen részében élő polgárok életminősége.

- Szabadka ma az Igazgatóság egyik legnagyobb építőhelye. Szeretnénk folytatni ezt az együttműködést, mert Vajdaság AT Nagyberuházási Igazgatósága a jövőbe fektet be – mondta Malenković, majd emlékeztetett rá, hogy a tartományi kormány Vajdaság AT Nagyberuházási Igazgatóságán keresztül csak az idén több mint 477 millió dinárt biztosított 16 vízgazdasági, közlekedési, oktatási, energetikai és egészségügyi projekt megvalósítására.

Maglai Jenő polgármester elmondta, hogy a tartományi kormánnyal kialakított együttműködés hozzájárult a szabadkai polgárok gondjainak a megoldásához, bejelentve, hogy a palicsi csatornázási munkálatokat az év végéig be kellene fejezni.

- Szerintem ez szép példája annak, hogyan működhet együtt Szabadka Városa Vajdaság AT-nyal polgártársaink gondjainak  a megoldásán. A 22,8 millió dinárra becsült beruházást 19,3 millió dinárra szerződték le, ami a tervezett értékhez képest 3 millió dináros megtakarítást jelent. A Palicson idén megvalósuló egyik legjelentősebb projektről van szó, és fontos, hogy a kivitelezők jó minőségben végezzék el a rájuk bízott munkát – hangsúlyozta Maglai Jenő.

9741_2.jpg

Vajdaság AT Nagyberuházási Igazgatóságának és Szabadka Városnak a képviselői ellátogattak a Népkör Magyar Művelődési Központba is. Az épület szanálására és energiahatékonyságának a javítására az Igazgatóság pályázata révén 4.427.980 dinárt biztosítottak.

- A tartományi Kormány szilárd szándéka megőrizni minden nemzeti közösség kultúráját és hagyományait, s Szabadka Várossal partnerségben ezért fektetünk pénzt a létesítménybe, hogy a magyar közösség művelődésének szentélye megmaradjon a város büszkeségének - mondta Nebojša Malenković.

Bodrogi Béla, a Népkör Magyar Művelődési Központ főtitkára megjegyezte, hogy a projekt megvalósításával jelentős megtakarításokat érnek el a működési költségek terén (mintegy 30%), csökkenek a fenntartási költségek és lehetővé válik minden szakkör színvonalasabb munkája. A Népkör épületének a szanálása és energiahatékonyságának a javítása felöleli a gázfűtéses rendszer átalakítását, valamint a tetőszerkezet szanálását és az ablakok cseréjét.

9741_3.jpg

Palicson az öt utca csatornázási munkálatait a horgosi Tiszamenti Vízművek és a szabadkai Javornik vállalat végzi. Az 1.360 m hosszú csatornahálózat megépítésére a pénzt a vízgazdálkodási és környezetvédelmi célokra kiírt pályázat révén biztosították.

A Népkör épületének a szanálásával és energiahatékonyságának a javításával – a tetőszerkezet szanálásával és a tetőtéri ablakok cseréjével a szabadkai Yumol és DG Company cégeket, míg a gázfűtéses rendszer adaptálásával a szabadkai Cim Gas vállalatot bízták meg.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop