Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
LAP za mlade
Program razvoja sporta Grada Subotice
Mreža za razvoj Subotice
Centar znanja o međuopštinskoj saradnji
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Hírek

Fogyatékossággal élők hete

2015.11.26.

Szabadkán november 30-a és december 4-e között rendezik meg a fogyatékossággal élők hetét. Ebből az alkalomból a Kolevka Gyermekotthon 24 másik szervezettel és intézménnyel együttműködve, nagyszámú általános és középiskolai tanuló részvételével különböző aktivitások sokaságát szervezi meg.

9735_1.jpg

Milimir Vujadinović, a Városi Tanács szociálisvédelemért felelős tagja elmondta, hogy Szabadkán minden tizedik lakos valamilyen fogyatékossággal él. Szabadka Város a szociálisvédelemre költségvetésének 5 százalékát különíti el, amivel a város szavai szerint a szerbiai önkormányzatok élvonalába tartozik.

Vjekoslav Ostrogonac, a Városi Tanács sportért, ifjúságért és turizmusért felelős tagja szerint a szabadkai sportolók számára megtiszteltetés lett részt venni ebben a humánus megmozdulásban. A héten számos szabadkai klub sportolói látogatnak el azokba az intézményekbe, amelyek csatlakoztak a fogyatékossággal élők hetének programjához, a hét végén a Sportcsarnokban megrendezésre kerülő mérkőzések jegybevételének és a begyűjtött adományoknak a teljes összegét a rászoruló intézményekhez juttatják el. Bejelentette, hogy a sportolók felszerelésüket is felajánlották, így azokat árverésre bocsátják, a bevételt pedig jótékony célokra fordítják.

A rendezvénysorozat holnap A kapd elvelem ezt a napot című filmfesztivállal délelőtt 10 órakor kezdődik a Szabadegyetemen, majd pedig a szabadkai Dositej Obradović Iskolaközpont és Diákotthon defektológusai egy 45 perces jelnyelvi tanfolyamot tartanak.  Ennek keretében a tanulók megismerkedhetnek a hallásfogyatékos emberekkel való kommunikáció alapfogalmaival. 19 órától, ugyancsak a Szabadegyetemen megnyílik Boris Hrnjak képkiállítása, aki a felnőttek Banija utcai napközijének állandó látogatója.  

A program hivatalosan hétfőn, november 30-án 16.30-kor kezdődik az új városházán, ahol előadást tartanak a helyes táplálkozásról. A központi rendezvény szerdán, december 2-án 19 órakor kezdődik a Városháza Dísztermében.

A Városháza Média Központjában megtartott sajtótájékoztatón az újságíróknak beszélt még Nenad Kozomora, a Kolevka Gyermekotthon igazgatója, valamint Danijela Andrašić, a fogyatékossággal élők hete rendezvénysorozatának főkoordinátora is.

Média Központ és Protokoll
024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek
Sportegyesületek
Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Helyi Adóügyi Titkárság
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Winterfest 2019-2020 téli vásár (2019.12.05-2020.01.13.)