Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Gyárcsarnok-bővítés a szabadkai Szabad Övezetben

2015.11.25.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere, Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke, Nebojša Daraboš, a Városi Tanács gazdaságért felelős tagja és Ljuben Hristov, a kisipar fejlesztéséért felelős polgármesteri tanácsos ma megtekintették a szabadkai Szabad Övezetben a gyárcsarnok bővítési munkálatait.

9729_1.jpg

Szabadka Város 48 millió dináros tőkeemelést hajtott végre a szabadkai Szabad Övezetben, s ebből a pénzből bővítik a meglevő gyárcsarnokot, amelyben a Dunkenmotoren-Ametek folytat majd az eddiginél nagyobb termelést - jelentette ki Maglai Jenő polgármester az építőhely bejárását és a szabadkai Szabad Övezet Kft, illetve a szabadkai Ipari-technológiai Parkok KV vezetőivel folytatott megbeszélést követően.

- Szerintem jó üzletet kötöttünk. Egyrészt, megoldottuk mindazokat a korábbi gondokat, amelyek a szabadkai Szabad Övezettel kapcsolatos tulajdonjogi viszonyokból illetve működésével kapcsolatban jelentkeztek, mivel Szabadka Városa most már 72 százalékos részesedéssel többségi tulajdonos lett. Másfelől, biztosítottuk azt a beruházást, amelyre a Szabad Övezet gyárcsarnokának a bővítése miatt volt szükség. A Dunkenmotoren-Ametek bérlőként kifejezte óhaját, hogy növelje a kapacitásait, miáltal a jövő év elején további 60 embernek ad majd munkát.  Elégedett vagyok a szabadkai Szabad Övezet és az Ipari-technológiai Parkok Közvállalat munkájával. Véleményem szerint ők jó példával szolgálnak az egész ország számára - mondta Maglai Jenő.

Nebojša Daraboš hangsúlyozta, hogy a kisbajmoki ipari zónában – amelyre Szabadka méltán büszke – jelenleg 4.100-an dolgoznak.

- Tavaly a kisbajmoki ipari zónában mintegy 2.500-an dolgoztak, s valóban nagy mértékben nőtt a dolgozók száma. Várakozásaink szerint a jövő év végén ezen a területen mintegy 5.000-en dolgoznak majd. Ezek nagy számok, 900 új munkahelyet jelentenek valamilyen új technológiai folyamat keretében. A külföldi befektetők más elvek szerint dolgoznak és az ipari övezetben működő cégek alkalmazottai új ismeretekkel gyarapodnak.  Ezáltal az iskolákat is arra ösztönzik, hogy olyan szakembereket képezzenek, akik eleget tesznek a befektetők elvárásainak. Ugyanakkor a már kész szakemberek, akik más cégekből jöttek ide, úgyszintén új ismeretekhez jutnak, s ezzel versenyképesebbé válnak a munkaerőpiacon – mondta Nebojša Daraboš.

9729_2.jpg

Branislava Stojković Marčetić, a szabadkai Szabad Övezet igazgatónője elmondta, hogy a 44 hektáros területen működő Szabad Övezetben 80.000 négyzetméternyi irodahelyiség és gyárcsarnok épült meg. Jelenleg öt multinacionális cég működik itt, a Siemens, a Continental ContiTech, a Norma Group, a Swarowski és a Dunkenmotoren-Ametek, amelyek összesen több mint 3.000 dolgozót foglalkoztatnak. .

A Dunkenmotoren-Ametek a 900 négyzetméteres új részlegben három új gépsort állít fel – mondta Branislava Stojković Marčetić, majd hozzátette, hogy a munkálatok október 17-én kezdődtek, befejezésük határideje 2015. december 31-e, a termelés beindítását pedig 2016. január 18-ra tervezik.

Ivan Saveljić, az Ipari-Technológiai Parkok Közvállalat igazgatója többek között emlékeztetett rá, hogy a közvállalat részt vett Vajdaság AT Nagyberuházások Igazgatóságának a pályázatán a kisbajmoki ipari zóna területén tervezett 2.000 négyzetméteres gyárcsarnok tervezésének és megépítésének vázlattervével. Erre a célra 156 millió dinárt hagytak jóvá.

- A tervezési és építési munkálatokra kiírt közbeszerzési eljárásra beérkezett ajánlatokat pénteken, 2015. november 27-én nyitjuk ki. Arra számítunk, hogy jövőre egy olyan gyárcsarnokkal rendelkezünk, amelyet a külföldi és a hazai befektetőknek adhatunk bérbe.  A világban uralkodó mostani irányzatok alapján nem számíthatunk jelentős zöldmezős beruházásokra, amihez alkalmazkodva olyan csarnokokat szeretnénk létrehozni, amelyek azonnal be tudják fogadni a befektetőket – emelte ki Ivan Saveljić.

9729_3.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop