Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Kedvező vállalkozói hitelek új felszerelés vásárlására

2015.11.24.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és Vajdaság Autonóm Tartomány Garanciaalapjának igazgatója, Goran Vasić ma a Városháza Média Központjában aláírták az egymásközti viszonyok rendezéséről szóló szerződést az Alap hitelkeretének a megvalósításában, amely során az Alap a Szabadka Város területén működő mikro-, kis- és közepes vállalatok, vállalkozók és mezőgazdasági szövetkezetek számára hitelbiztosítékot hagy jóvá új felszerelés vásárlására. A szerződés aláírásánál jelen volt Nebojša Daraboš, a Városi Tanács gazdaságért felelős tagja is.

9726_1.jpg

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere emlékeztetett rá, hogy idén áprilisban írták alá az első szerződéseket VAT Garancialapja és a Szabadka Város területén élő mezőgazdasági termelők között, olyan termelőkkel, akik pályázaton hosszú lejáratú kölcsönt kaptak új öntözőberendezésekre és jégvédelemre az utalványozók kamatai egy részének társfinanszírozásáról az Alap biztosítékai alapján. A polgármester kiemelte, hogy a szerződés aláírása a Szabadka Város és Vajdaság AT Garanciaalapja közötti jó együttműködést példázza, azokat a közös erőfeszítéseket, amelyek arra irányulnak, hogy a kis és közepes vállalatok, vállalkozók számára pénzt biztosítsanak tevékenységük bővítésére, hiszen az elkövetkező időszakban ők kellene, hogy közösségünk támaszai legyenek.  

Goran Vasić elmondta, hogy olyan kölcsönökről van szó, amelyeket a három évnél régebben működő vállalatok, vállalkozások kaphatnak az új munkahelyek megnyitásához, versenyképességük fokozásához szükséges kiegészítő berendezések vásárlására.

- A hitelek futamideje hat év, az alapkamat fix 6,5% vagy változó, 5,95 százalékos. Mivel az első három évben a kamatokat az önkormányzat fedezi, ennek köszönhetően a kamatlábakat sikerült két százalék alá csökkenteni. Szerintem jelenleg az országban ez a legkedvezőbb hitel, s jelentős támogatást biztosít a Szabadka Város területén működő vállalkozóknak – mondta Goran Vasić.

Nebojša Daraboš elmondta, hogy erre a célra az újraaktivált városi Gazdasági Alapból 10 millió dinárt biztosítottak, s hogy a kamat egy részének átvállalásával a vállalkozók számára mintegy 60 millió dináros kölcsön felvételét teszik lehetővé.

- A város a hitel futamidejének első három évében teljesen magára vállalja a kamatok törlesztését, a fennmaradó három évben pedig a kamat teljes összege a vállalkozókat terheli. Ezáltal a vállalkozók számára hozzáférhető kölcsönök kamatai drasztikusan alacsonyabbak lesznek, mint amilyenek jelenleg a piacon érvényesek – hangsúlyozta Daraboš, majd hozzátette, hogy az előző Gazdasági Alap túlságosan is a start-up vállalkozások felé fordult, s bebizonyosodott, hogy nem hozta meg a várt eredményeket.

Az új berendezések vásárlására szolgáló kölcsönökre a pályázatot a jövő héten írják ki. A hitelt a teljes dokumentáció benyújtásától számított 15-20 napon belül lehet felvenni azokban a bankokban, amelyek együttműködési szerződést írtak alá Vajdaság AT Garanciaalapjával.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop