Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Aláírták az egykori Hadseregotthon átadásáról-átvételéről szóló szerződést

2015.11.18.

Szabadkán, a Városháza Média Központjában ma Bratislav Gašić honvédelmi miniszter jelenlétében aláírták a Szerb Katonaság Otthonának az átadásáról-átvételéről szóló szerződést. A tulajdonjog Szerb Köztársaságról Szabadka Városra történő átruházásáról szóló szerződést Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és Jovan Vorkapić, a Köztársasági Vagyonkezelő Igazgatóság igazgatója írta alá.

9707_1.jpg

Gašić miniszter a jelenlevőkhöz szólva elégedettségének adott hangot, amiért a Szerb Katonaság évekig kihasználatlanul álló létesítményei kezdenek átkerülni a helyi önkormányzatok tulajdonába, így azok tervbe vehetik a szükséges beruházásokat.

- Noha azt jeleztük, hogy az átadásra-átvételre decemberben kerül sor, siettünk, mert a Szerb Katonaság és a Köztársasági Vagyonkezelő Ügynökség mind gyorsabbak a döntéshozatalban és az ügyeket késedelmek nélkül igyekeznek megoldani. Gratulálok Szabadka Városának, hogy ezáltal megoldhatja a nagyberuházások kérdését – emelte ki a honvédelmi miniszter.

Maglai Jenő polgármester elmondta, hogy nagy nap ez Szabadka számára, mivel így lezárja a katonai vagyon megvásárlásával kapcsolatos folyamatot.

- Ez a vagyontárgy Szabadka legszűkebb központjában, vonzó helyen található, és fontos a város jövője szempontjából. A Szerb Katonaság Otthonával megnöveljük a Város vagyonát, s most már tőlünk függ, hogy funkcióba helyezzük, megtöltsük tartalmakkal s értékes vagyonként őrizzük. Az már bizonyos, hogy első lépésként a Népszínházat átköltöztetjük a Hadseregotthonba. Erre egy-két hónap kell, de most már van egy olyan megoldásunk, amely lehetővé teszi, hogy a színészek a jelenleginél jobb körülmények között dolgozhassanak. Másfelől a Város éves szinten közel 50.000 eurót takarít meg, mivel ennyi bérleti díjat fizetünk a színházért - emelte ki Maglai Jenő.

Jovan Vorkapić gratulált a Szerb Katonaságnak és Szabadka Városának is, majd elmondta, hogy a szerződés aláírásával befejeződött az észak-bácskai városban a Szerb Katonaság vagyontárgyainak az értékesítése, miáltal a helyi önkormányzat vezetői bebizonyították, hogy felelősen viszonyulnak polgártársaik iránt, mivel számukra szereztek meg egy fontos épületet a város központjában.

9707_2.jpg

A ma aláírt szerződés értelmében a klub épületét a Szerb Katonaság működéséhez nem szükséges ingatlanokkal való rendelkezési keretből Szabadka Város javára idegenítik el a Szerb Köztársaság Kormányának 2015. október 23-én kelt határozata alapján. A 3.113.582,67 eurós vételárat a Város az elkövetkező öt év alatt fizeti ki.

A Boris Kidrič és Vuka Karadžić utcai katonai komplexum – eddigi rendeltetése szerint a Szerb Katonaság szabadkai otthona – 8,45 ár telken fekszik, a város központjában s egy 5.070,20 négyzetméter alapterületű magasépítésű létesítményről van szó.

A szerződés aláírásánál jelen volt Zoran Đorđević és Nenad Nedić, a Honvédelmi Minisztérium két államtitkára, Gojko Radić, a kormányfő tanácsadója, Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke,  Milorad Đokić ezredes, a Honvédelmi Minisztérium Infrastrukturális Igazgatóságának vezetője és Siniša Kresović ezredes, a honvédelmi miniszter kabinetfőnöke.     

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop