Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a Városi Képviselő-testület 34. ülését

2015.11.12.

A Városháza Dísztermében megtartották a Városi Képviselő-testület 34. ülését, amelyen megvitatták mind a 35 napirendi pontot. Többek között záróhatározattal fogadták el Szabadka város költségvetésének a 2015. január 1-től június 30-áig terjedő időszakban történt megvalósításáról szóló beszámolót, rendeletet hoztak a Palicsi-tó régiója turizmusfejlesztési főtervének meghozataláról, valamint határozatban hagyták jóvá a cégegyesítést és a Szabadka Város Városrendezési Intézete Közvállalatnak a Szabadka Város Építési Igazgatósága Közvállalatba történő beolvasztásáról szóló egyesítő szerződés megkötését.

9688_1.jpg

Szabadka Város költségvetésébe a 2015 január-szeptemberi időszakában 3.247.091.481 dinár folyt be, ami az éves terv 53,13 százaléka, az előző év azonos időszakához képest pedig a költségvetés 6,52 százalékkal több pénzzel rendelkezett. A rendelkezésre álló keret 5,61 százalékát alkotta az előző évből áthozott, fel nem használt  182.281.111 dinár. A költségvetés folyó bevételei 2.976.325.268 dinárt tettek ki, ami a tervezett összeg 55,25 százaléka, az elmúlt év azonos időszakához képest pedig 6,8 százalékkal több bevétel valósult meg.

A Palicsi-tó térsége turisztikai fejlesztése 2015. évi főtervének elfogadásáról szóló rendelet meghozatalakor a Városi Tanács a DP javaslatára módosító indítványokat nyújtott be, hogy a rendelet szerb nyelvű címéből töröljék a „Master plan” szavakat, mivel a Városi Képviselő-testület nem illetékes ilyen tervek meghozatalára, s mivel ilyen rendeletet csak a Szerb Köztársaság kormánya alkothat.

A mai ülésen rendeletet hoztak annak a folyamatnak a megfékezéséről, amely Szabadka történelmi városmagjának a megsemmisítéséhez, a Petőfi Sándor utcában a Törley- és a Budai ház lebontásához vezet.  Ezek az épületek a Gimnázium és Csáth Géza szülőháza között voltak. A rendelettel hatályon kívül helyezték mindazokat a városi rendeleteket, amelyek lehetővé teszik a történelmi városmag radikális megváltoztatását. Ezt a pontot a VMSZ képviselőcsoportjának a javaslatára iktatták napirendbe.   

Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke elmondta, hogy a SZHP képviselőcsoportja támogatni fogja a VMSZ képviselőcsoportjának a javaslatát. Ugyanakkor sajnálatát fejezte ki, amiért nem keltették életre a szabadkai Városi képviselő-testület 2013. március 8-án megtartott 2. rendkívüli ülésén elfogadott rendelet a városközpont és a szűk városmag I. övezete részletes szabályozási terve kidolgozásának felfüggesztéséről és az új tervkoncepció kidolgozásáról szóló rendeletet.

Az akkori rendelet meghozatalát követően, mondta, nem nevezték ki a szakemberekből és pártonkívüliekből álló, új összetételű tervbizottságot, és nem dolgozták ki egy olyan rendelkezésnek a javaslatát, amely lehetővé tette volna a szűkebb és tágabb városközponttal és a szűkebb városmaggal kapcsolatban addig meghozott illetve kidolgozás alatt álló összes tervdokumentum szakmai felülvizsgálatát a Szerb Építészeti és Városrendezési Intézet vagy más szakmai intézmény részéről, összhangban a közbeszerzésről szóló törvénnyel.  

A tanácsnokok ugyancsak rendeletet hoztak Szabadka Város üzlethelyiségeinek a bérbeadásáról, továbbá a zónák és a közművekkel legjobban ellátott zóna kijelöléséről szóló rendelet módosításáról és kiegészítéséről, a taxi szolgáltatásról, a Szabadka város területén való gazdálkodás általános keretrendszerének előmozdításáról, valamint a Szabadka város területén működő óvodák hálózatáról.

Több szabadkai városrész részletes szabályozási tervét is elfogadták a tanácsnokok, és rendeletet hoztak a békovai Regionális Hulladéktároló részletes szabályozási tervének módosításáról is. A testület határozatot hozott a Subotica-trans KV, a Köztisztasági és Parkosítási KKV valamint a Szabadkai Ipari és Technológiai Parkok KV működési terve módosításának jóváhagyásáról is.
 

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop