Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Folytatódik a Népszínház felújítása

2015.11.06.

Ivan Tasovac művelődési és tájékoztatási miniszter valamint Maglai Jenő, Szabadka polgármestere ma Belgrádban szerződést írtak alá a szabadkai Népszínház épülete felújításának finanszírozásáról. A felújítást a Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium, Vajdaság AT Művelődési és Tájékoztatási Titkársága és Szabadka Városa együttesen pénzeli.

9678_1.jpg

- Nagy privilégium, de felelősség is egyben, ha abba a helyzetbe kerül valaki, hogy befejezheti mindazokat a munkákat, amelyeket nem végeztek el az elődei. A Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium számára a szabadkai Népszínház a kapitális jelentőségű projektek egyike, nem csupán a kulturális infrastruktúra megteremtésének a fontossága miatt, hanem a következő lépés miatt is, amely egyúttal a lényeget jelenti – ez pedig az együttesek munkájához szükséges összes feltétel megteremtése, hogy a közönség élvezhesse tehetségük és tudásuk eredményét. Véleményem szerint ez a különböző hatalmi szintek együttműködésének jó példája – mondta Ivan Tasovac a szerződés aláírásakor.

A szabadkai Népszínház épülete nagyjelentőségű műemlék, Szabadka legszűkebb városközpontjához tartozik, amelyet nagyjelentőségű területi, kulturális és történelmi egésznek nyilvánítottak.  

- Örülök, hogy aláírtuk a szerződést a Népszínház felújításának a folytatásáról, ami a Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium valamint Szabadka Város közötti, év elején kialakított megállapodás tiszteletben tartását jelenti. Úgyszintén örülök annak, hogy a felújítás társpénzelésében részt vesz a Szerb Köztársaság, Vajdaság AT és Szabadka Városa. A tetőzet és a homlokzat javításának befejeztével megteremtődnek a feltételek a színházépület belső tere felújításának a megkezdéséhez is - mondta Maglai Jenő polgármester.

9678_2.jpg
A szabadkai Népszínház épületének a felújítása 2007-ben kezdődött. Ötévi szünet után 2014 végén megállapodás jött létre arról, hogy a felújítás folytatásához a pénzt együttesen teremtik elő a köztársasági, a tartományi és a városi hatalmi szervek.   

2015-ben a munkálatok folytatásához 5 ütemben összesen 225 millió dinárt irányoztak elő. Ebből a pénzből befejezték a munkálatokat a színházépület „régi” részén és várhatóan befejeződik a létesítményen a ferde- és a lapos tetők felújítása is.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop