Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Biztonságosabb a közlekedés a Majsai út és az 51. Hadosztály utca kereszteződésében

2015.10.30.

Juhász Bálint gazdasági, foglalkoztatás-ügyi és a nemek egyenjogúságáért felelős tartományi titkár-helyettes és Maglai Jenő, Szabadka polgármestere ma munkatársaikkal megtekintették az 51. Hadosztály utca és a Majsai út kereszteződésében épülő körforgalom munkálatait a Makkhetes Helyi Közösségben, valamint a hajdújárási HK-ben a nemrégiben kiaszfaltozott Kosztolányi Dezső utcát.

9666_1.jpg

Az 51. Hadosztály és a Majsai út kereszteződésében megépülő körforgalom biztonságosabbá teszi a közlekedést, emellett jelentős mértékben hozzájárul majd a csapadékvizek okozta gondok felszámolásához – mondta ebből az alkalomból Maglai Jenő polgármester, majd hozzátette, hogy a jelentős beruházást 40 százalékban a Város, 60 százalékban pedig a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatás-ügyi és Nemi Egyenjogúsági Titkárság finanszírozta.

- A munkálatok kissé elhúzódtak, mert lefektettük a csatorna- és vízvezeték-csöveket is. A munkálatok tervezett értéke mintegy 15,8 millió dinárt tett ki, de a Város a közbeszerzéssel mintegy 2 millió dinárt takarított meg, így a beruházás valójában nem egészen 14 millió dinárba kerül.  A körforgalom építési munkálatai jól haladnak, s véleményem szerint a projektet a jövő hét közepéig be is fejezzük – emelte ki Maglai Jenő polgármester.

9666_2.jpg

Juhász Bálint elmondta, hogy meggyőződhetett arról, hogy a szabadkai önkormányzat megfelelően használta fel a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemi Egyenjogúsági Titkárság által erre a célra jóváhagyott mintegy 7,5 millió dinárt.

Hangsúlyozta, hogy idén a Titkárság a közlekedésbiztonság javítására 65 millió dinárra írt ki pályázatot. összesen 7 projekt kapott támogatást, amelyekből Vajdaság AT területén 4 körforgalom épül ki és 3-nak a tervezési munkálatait finanszírozzák, ezek egyike ez a szabadkai körforgalom.

9666_3.jpg

A hajdújárási helyi közösségben néhány napja fejezték be a Kosztolányi Dezső utca második szakaszának az aszfaltozását. Haskó István a Hajdújárási HK Közgyűlésének elnöke elmondta, hogy az utca teljes hossza 1450 méter. Ennek első részét még 2000-ben építették ki a helyi járulék és a község eszközeiből, a második, 800 méter hosszú és 3 méter széles szakasz aszfaltozásához az anyagiakat a Naftagas és Szabadka Város biztosította.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop