Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megállapodás Szabadka és a fehéroroszországi Breszt városa közötti együttműködésről

2015.10.26.

Szabadka és a fehérorosz Breszt város polgármestere, Maglai Jenő és Alekszandar Rogacsuk ma megállapodást írt alá a két város együttműködéséről. A megállapodást a Városháza Média Központjában írták alá. Az eseményen jelen volt Fehéroroszország belgrádi nagykövete, Vladimir Csusev és Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke.

9659_1.jpg

Maglai Jenő elmondta, hogy a gazdag történelemmel és nagy hagyományokkal rendelkező Breszt és Szabadka közti együttműködés létrejötte kivételes pillanat Szabadka számára. Kiemelte, hogy az elkövetkező időszakban a két határváros polgármesterein múlik a most aláírt megállapodás sikeres megvalósítása, mivel ez alapozza meg a jövőbeni együttműködés fejlődését.  

- A megállapodás aláírásával számos lehetőség nyílik a Szabadka és Breszt illetve közvállalataink és intézményeink közötti színvonalas együttműködésre. Az együttműködésre külön lehetőségek kínálkoznak a gazdaság terén, ahol sokat tehetünk azért, hogy az kölcsönösen előnyös legyen a vállalkozók és vállalkozások számára.  Szabadka mindent megtesz azért, hogy ezt az együttműködést minél magasabb szintre emelje – mondta Maglai Jenő polgármester.  

Vladimir Csusev elégedettségének adott hangot, amiért még két fehérorosz és szerbiai város írt alá együttműködési megállapodást, s ezzel mind a hat fehéroroszországi regionális központ és a legnagyobb szerbiai városok között aláírták az együttműködésről szóló dokumentumot.

- Korábban már testvérvárosi, partneri vagy együttműködési megállapodást írt alá Belgrád és Minszk, Újvidék és Gomely, Kragujevac és Migolyov, Niš és Vitebszk, Kraljevo és Grodno, most pedig ugyanezt megtette Szabadka és Breszt is. Számunkra nagyon fontos a két baráti ország legnagyobb városainak regionális együttműködése, annál is inkább, mivel az együttműködésre, a békére és barátságra törekvő két ország, Fehéroroszország és Szerbia között erősödőben van a politikai párbeszéd, a gazdasági és a kereskedelmi együttműködés - hangsúlyozta Vladimir Csusev nagykövet.

Alekszandar Rogacsuk szerint a mai nap nagy esemény Breszt városának ezeréves történetében.

- Ma hivatalos szintre emeljük baráti kapcsolatainkat Szabadkával, amellyel a gazdaság, a kultúra, a turizmus és a sport terén kölcsönösen előnyös együttműködést alakíthatunk ki. Mély meggyőződésem, hogy együttműködésünk szép jövő előtt áll, amiről a fehérorosz nép Szerbia népe iránti szívélyes viszonya is tanúskodik – mondta Alekszandar Rogacsuk.

Ilija Maravić köszönetet mondott Vladimir Csusev nagykövetnek, akinek a kezdeményezésére – mint mondta – két évvel ezelőtt megkezdődött az eljárás a Szabadka és Breszt közötti együttműködési megállapodás jóváhagyása érdekében.

- Remélem, hogy az előttünk álló időszakban hosszú életű, színvonalas és kölcsönösen előnyös együttműködést valósítunk meg – mondta a Városi Képviselő-testület elnöke.

Breszt gazdaságilag fejlett város Fehéroroszország nyugati részén, a lengyel határ közelében. Ehhez a városhoz tartozik a Hős Erőd, amely ezt a címet a II. világháború első heteiben tanúsított hősiességével érdemelte ki a német ostrom idején.

9659_2.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop