Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Fogadás a norvég nagykövet tiszteletére

2015.10.23.

Maglai Jenő Szabadka polgármestere és Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke ma fogadta Arne Sannes Bjornstadot, Norvégia belgrádi nagykövetét. A megbeszélésen szó volt az önkormányzat és a norvég nagykövetség együttműködésének erősítéséről, valamint a kapcsolatoknak a norvég gazdasági szereplőkre való kiterjesztéséről.

9655_1.jpg

A Városháza Zöld termében megtartott megbeszélést követően Maglai Jenő polgármester sajtónyilatkozatában elmondta, hogy Szabadka az ország még néhány önkormányzatával együtt részt vesz abban a próbaprojektben, amelynek célja Norvégia belgrádi nagykövetségének pénzadományából megoldani az állati eredetű hulladékok semlegesítését.

- Az állati eredetű hulladékok lerakása és semlegesítése nincs megoldva sem Szerbia, sem pedig a város szintjén, így valószínűleg az elsők között leszünk, akiknek ez sikerül a norvég nagykövetség anyagi támogatásának, tudásának és tapasztalatainak köszönhetően. Beszélgettünk az önkormányzatnak nyújtandó támogatás lehetőségeiről is a határon átnyúló együttműködést támogató alapok eszközeinek a felhasználásáról. Ennek keretében Norvégia meghatározott eszközöket irányít az adott projektekre, de a gazdasági együttműködésről is, elsősorban az élelmiszeripar területén – emelte ki Maglai Jenő.

Arne Sannes Bjornstad nagykövet hangsúlyozta, hogy Szabadka már egy ideje Norvégia partnere, a Telenor jó házigazdája, majd annak a meggyőződésének adott hangot, hogy Szabadka jó házigazdája lesz a NorDent Fogászati Központnak is.

- Reméljük, és arra számítunk, hogy nem csupán folytatjuk, hanem bővítjük is a meglevő együttműködést. Konkrét projektekről tárgyaltunk az állati eredetű hulladékok lerakásáról, a határon átnyúló és a regionális együttműködésről, és más projektekről is.  Biztos vagyok abban, hogy ezek némelyike gyümölcsöző lesz. Szabadka és Norvégia együttműködése nem csupán híd az Európai Unió és Szerbia között, hanem annak jelképe is, hogy más városok emberei is láthatják: Önök Közép-Európa része. Számunkra, Norvégia számára fontos hogy folytassuk együttműködésünket ezzel a várossal. Azért vagyunk itt, hogy itt is maradjunk – üzente Arne Sannes Bjornstad.

Arne Sannes Bjornstad ma jelen volt azon az ünnepségen, amelyet a NorDent Fogászati Központ kapacitásainak bővítése alkalmából tartottak.

 

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop