Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Négy érem súlyemelőinknek a litvániai Európa-bajnokságon

2015.10.15.

Történelmi sikert értek a szerb súlyemelő válogatott tagjai, a szabadkai Spartacus Súlyemelő Klub versenyzői, akik a litván Klaipédában 2015. október 1-je és 10-e között megrendezett junior (20 éves korig) és fiatalabb felnőttek (U23) súlyemelő Európa-bajnokságán nem kevesebb, mint négy (egy ezüst és három bronz) érmet szereztek. A siker kapcsán a Városháza Média Központjában sajtótájékoztatót tartottak.

9638_1.jpg 

Vjekoslav Ostrogonac, a Városi Tanács sportért, ifjúságért és turizmusért felelős tagja gratulált súlyemelőinknek, Kajdocsi Tamásnak és Tivadarnak, Rozsnyik Ervinnek és Kanizsai Áronnak a súlyemelők Litvániában most véget ért Európa-bajnokságán elért kimagasló eredményükhöz.

Kiemelte, hogy ezen a jelentős nemzetközi versenyen a legszebb módon képviselték hazánkat és városunkat, majd a fiatal súlyemelőknek további sikereket kívánva elmondta, hogy az önkormányzat továbbra is támogatja a Spartacus Súlyemelő Klub munkáját.

Kis Ferenc, a klub titkára ismertette az eredményeket, kiemelve azok értékét. A Spartacus Súlyemelő Klub számára imponáló, hogy a szerb válogatottat négy szabadkai versenyző alkotta, s hogy mind a négyen a Spartacus versenyzői.

Stipan Vert, a Spartacus SK első edzője és a szerb válogatott szövetségi kapitánya úgy vélte, hogy a Szerb Olimpiai Bizottság, az Ifjúsági és Sportminisztérium, a tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság valamint a szabadkai önkormányzat támogatása nélkül nem érhettek volna el ilyen sikereket. A Szerb Súlyemelő Szövetség nevében köszönetet mondott azért, hogy megbecsülik sportolóikat, valamint a Szerb Súlyemelő Szövetség szervezési és sporteredményeit.

A szerb súlyemelők mind a négy érmet egy napon – október 10-én – a litvániai Európa-bajnokság utolsó napján szerezték. Elsőként Kajdocsi Tamás a +105 kilogrammos juniorok versenyében mutatkozott be. A szakításban elért 163 kilogrammal a 3. helyet foglalta el. Ezután a hihetetlen 210 kilogrammot lökte ki, ami az ezüstéremre volt elegendő, összetettben pedig 373 kilogrammal ugyancsak bronzérmes lett.  Ezek a kiváló eredmények lökésben és összetettben egyúttal új országos csúcsot is jelentenek a juniorok és az U23-asok mezőnyében.

Tamás után az U23-asok között testvére, Kajdocsi Tivadar lépett fel. A +105 kilogrammosok kategóriájában Tivadar lökésben bronzérmes lett 203 kilogrammal (szakításban 155 kg – 8. hely, lökésben 203 kg – 3. hely, összetettben 358 kg – 5. hely.

Rozsnyik Ervin az U23-asok versenyében szakításban a 7., lökésben a negyedik, összetettben pedig a hatodik helyet szerezte meg, míg Kanizsai Áron a juniorok mezőnyében a 15. helyen végzett.

9638_2.jpg

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop