Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Fogadás a szerb és a magyar igazságügyi miniszterek tiszteletére

2015.10.13.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere és Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke ma a Városházán megbeszélést folytatott Nikola Selakovićtyal, a szerb Kormány igazságügyi miniszterével és Trócsányi Lászlóval, Magyarország igazságügyi miniszterével.

9634_3.jpg

Nikola Selaković miniszter a találkozót követő sajtónyilatkozatában elmondta, hogy a baráti és szívélyes hangulatú megbeszélésen Maglai Jenő polgármesternek és Ilija Maravić képviselő-testületi elnöknek bemutatták azt a projekt-javaslatot, amelyet Trócsányi László miniszter javasolt. Ez pedig egy külön egyetemi program beindítása Szabadkán, amely összekapcsolná a jogot, a közgazdaságtant és a nemzetközi viszonyokat, mégpedig három (magyar, angol és szerb) nyelven, s amelybe a Szabadkán és a környező községekben élő szerb illetve magyar nemzetiségű polgárokat kapcsolnának be.  

- Egy ilyen program kifejlesztéséről tárgyalunk majd Srđanom Verbić miniszterrel valamint az Újvidéki Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem rektoraival, illetve a soron következő szabadkai találkozónkon is egy olyan városban, amely az utóbbi néhány évben szorgalmasan újjáépíti iparát, amely gazdaságilag fejlődik, egy olyan városban, amelynek rövidesen szüksége lesz szakképzett és képzett szakemberekre. Oktatási rendszerünk jelentősen lemaradt a gazdasági fejlődés legújabb irányzatai mögött, Szabadka pedig talán a legjobb példa arra, hogy az oktatás terén miért van szükség erőteljesebb haladásra – emelte ki Nikola Selaković miniszter.  

Maglai Jenő polgármester kijelentette, hogy néhány, Szabadka fejlődése szempontjából fontos témáról beszélgettek, mindenekelőtt az oktatás vonatkozásában attól a szándéktól vezérelve, hogy összekössék a két ország oktatási rendszerét, s hogy megerősítsék a szabadkai felsőoktatási intézményeket illetve az oktatás színvonalát.

- Arról az eljárásról is véleményt cseréltünk, amelynek célja a szabadkai büntetés-végrehajtási kapacitások bővítése illetve építése. Nem méltó állapot az, hogy a belvárosban helyezkedjen el a Körzeti Börtön. ezért a tervekben szerepel egy új, korszerű büntetés-végrehajtási intézet megépítése egy új telephelyen - hangsúlyozta a polgármester.

Nikola Selaković és Trócsányi László miniszterek ma Szabadkán megnyitották az a műhelymunkát, amelyet A kisebbségi jogok érvényesítése Magyarországon, a legjobb gyakorlat bemutatása címmel rendeztek meg.

9634_4.jpg

Ezen a tanácskozáson a szerbiai kisebbségi jogok érvényesítésének akciótervét kidolgozó munkacsoport és magyarországi szakemberek cseréltek véleményt a nemzeti kisebbségek jogainak védelméről.  

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>