Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka a shotokan-karate világbajnokság és világkupa házigazdája

2015.10.08.

Szabadkán október 11-én és 12-én rendezik meg a 23. Shotokan-karate Világbajnokságot és a shotokan szövetség 8. Világkupáját. A rendezvényen, amelyet a sétaerdei Sportcsarnokban rendeznek meg, a világ csaknem 35 országából mintegy 2.000 karatés vesz részt.

9575_1.jpg

Milorad Ćopić, a Szerb Shotokan Karate Szövetség elnöke annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a Szerb Shotokan Karate Szövetség és a szabadkai Enpi Karate Klub eddigi tapasztalatai az ilyen jelentős sportesemények megszervezésében hozzájárulnak ahhoz, hogy a küszöbön álló világbajnokság és a shotokan szövetség világkupája a Szabadkán illetve az országban megrendezett legjobb karate-verseny lesz.

Kiemelte, hogy a szerb válogatott az esélyesek egyike, s hogy a felnőtt válogatott gerincét az Enpi KK tagjai alkotják. A hét versenyzőből álló válogatott négy tagja (Milan Poledica, csapatkapitány, Milorad Mijić, Đorđe Vuković és Kemal Rabti) ennek a szabadkai egyesületnek a tagja.

Vjekoslav Ostrogonac, a Városi Tanács sportért, ifjúságért és turizmusért felelős tagja úgy vélte, hogy a küszöbön álló világbajnokság és világkupa a városunkban idén megrendezett nagy sportesemények folytatását jelenti, s hogy a világ különböző országaiból érkező nagyszámú vendég itt-tartózkodása kedvezően hat ki Szabadka és Palics jelentős turisztikai fogadóhelyként való népszerűsítésére.

A Városi Képviselő-testület elnöke, Ilija Maravić, köszönetet mondott az Enpi Karate Klubnak, amely - mint mondta – idén városunkban két jelentős karate tornát szervezett, a Szuper Enpi Karate Kupát, márciusban, amelyen 16 ország több mint 1.800 sportolója vett részt, illetve a küszöbön álló Shotokan-karate Világbajnokságot és a szövetség világkupáját.

- Az elkövetkező néhány napban mintegy 3.000 vendég tartózkodik majd Szabadkán, akik a Karate Világbajnokság miatt jöttek.  Ez minden dicséretet megérdemel, s remélem, hogy a város, a tartomány és a köztársaság is felfigyel az Enpi Karate Klub tevékenységére, s hogy az elkövetkező időszakban jobban és konkrétabban támogatja majd törekvéseiket – mondta Ilija Maravić.

A shotokan szövetség 23. világbajnokságának és 8. világkupájának a szervező bizottsága: Bogdan Laban (elnök), Ilija Maravić, Srđan Samardžić, Vjekoslav Ostrogonac és Milorad Ćopić.

A versenynap első része szombaton 8:30-kor kezdődik és 13 óráig tart.  14 órakor kezdődik a megnyitóünnepség, 15 órától pedig az egyéni VB részvevői összesen 10 tatamin katákban mérik össze tudásukat. 17 órakor kezdődik a csapatverseny, 18:30-tól pedig a fiatalabb korosztályok küzdelmei következnek.

Vasárnap a felnőtt férfi- és női egyéni és csapatversenyekkel folytatódik a világverseny, a záróünnepség 17 órakor kezdődik, a búcsú-bankettet pedig a Gentlmen's klubban rendezik meg vasárnap az esti órákban.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop