Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Támogatás a fiatal vállalkozóknak

2015.09.25.

- A Moj Heroj Egyesület és a Szerbiai Rádió-Televízió tegnap Szabadkán megkezdték a fiatal vállalkozóknak szentelt új sorozat forgatását. A cél bemutatni azt a támogatást is, amelynek feltételeket kellene teremtenie további gyakorlati munkájukhoz és a foglalkoztatás növeléséhez a cégekkel, önkormányzatokkal, ifjúsági irodákkal és oktatási intézményekkel való együttműködés keretében – közölte a Városháza Média Központjában megtartott sajtótájékoztatón Tamara Jakovljević, a Moj heroj Egyesület és a SzRTV képviselője.

9492_1.jpg

Emlékeztetett rá, hogy a Moj Heroj Egyesület és a Szerbiai Rádió-Televízió tavaly 15 szerbiai községben és városban készített sorozatot a vállalkozókról, amelyben több mint 60 családi vállalkozást mutatott be, s ennek keretében a szabadkai önkormányzattal együttműködve két igen sikeres műsort sugároztak Szabadkáról.

A Mozdulj meg a munkáért elnevezésű program menedzsere, Milivoje Jovanović elmondta, hogy a Moj heroj elnevezésű egyesülettel két éve működnek együtt. Szabadkán immár három éve megvalósul a Mozdulj meg a munkáért elnevezésű nemzeti program, amelyet az Eneca civil szervezet folytat a Philip Morris cég támogatásával. 2015. október 15-ével a Mozdulj meg a munkáért program hetedik ciklusa veszi kezdetét.

Elmondta, hogy az elmúlt hat évben 490 kis- és családi vállalkozás kapott támogatást a Szerb Köztársaság területén a mezőgazdaság, a kézművesség, a termelői és a szolgáltatói szférában. A célcsoportot a fiatal vállalkozók illetve a vállalkozó nők jelentik, illetve azok, akik 40-50 évesen munka nélkül maradtak a privatizáció és a tranzíció következtében. Szabadkán eddig a Mozdulj meg a munkáért elnevezésű program keretében 9 kis- és családi vállalkozás kapott támogatást.

Ljuben Hristov, a polgármester kisiparért felelős segédje minden munkáltatót arra szólított fel, hogy javítsa a munkafeltételeket, mind műszaki, mind anyagi értelemben, s hogy alakítson ki együttműködést a szakközépiskolákkal. Hristov elmondta, hogy városunkban a munkanélküliségi ráta 19 százalékos, ami – ahogy mondta – jóval a vajdasági és a szerbiai átlag alatt van. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat szabadkai fiókintézete jelenleg 9.200 munkanélkülit tart nyilván, akiknek a 41 százaléka csak általános iskolát végzett, vagy még azt sem.

Az újságírókhoz szólt még Slobodan Vojinović, a Szabadkai Körzeti Gazdasági Kamara elnöke és Iso Planić, a Politechnikai Iskola igazgatója..

A Moj heroj /Az én hősöm/ című sorozat harmadik évadát a SzRTV 2015. november közepétől sugározza.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop