Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották az I. Ifjúsági fórumot

2015.09.21.

A szabadkai Városháza Dísztermében megtartották a helyi demokrácia népszerűsítését célzó I. Ifjúsági fórumot. A nemzetközi konferenciát a Balkáni fiatalok részvételének és párbeszédének regionális platformja elnevezésű projekt keretében rendezték meg, amelyet az Európai Unió és az Európai Szomszédságpolitikai és a csatlakozási Tárgyalások Főigazgatósága pénzügyi támogatásban részesített, hogy létrejöjjön egy regionális platform a civil társadalom és a közhatalmi szervek közötti együttműködésre.

9470_1.jpg

A cél kedvezőbb jogi és intézményi környezetet kialakítani a fiataloknak a közösségi politikák formálásában történő részvételéhez, különösen a hátrányos helyzetű fiatalok esetében. Az első regionális fórum témája az volt, hogy hogyan lehet megteremteni a fiatalok társadalmi párbeszédben való részvételének kultúráját.

9470_2.jpg 

A tanácskozás szervezője projektpartnerként a Helyi Demokrácia Központ (LDA) volt, együttműködve Szabadka Városával.  A teljes projekt pénzügyi támogatását az Európai Unió a Civil Society Facility - Operating Grants to IPA CSO Associations (Support to Regional Thematic Associations) elnevezés program keretében biztosította.

9470_3.jpg

A konferencián mintegy hatvanan vettek részt: a helyi demokrácia regionális hálózatának a tagjai, a helyi hatalmi szerveknek, a nyugat-balkáni országok minisztériumainak, a civil ifjúsági szervezeteknek, a fiatalok aktivizmusával foglalkozó civil szervezeteknek, a nemzeti ifjúsági szervezeteknek, a régió esernyő-szervezeteinek és az EU partnerszervezeteinek a képviselői.

A hároméves projekt célja erősíteni a helyi civil szervezetek és ifjúsági csoportok együttműködését, a lakosság aktivizmusát és a demokratikus vezetés regionális platformjának a kidolgozásához.

A fórum résztvevői köszöntötte Marinika Tepić, VAT tartományi ifjúsági és sporttitkár, Michael Uyehara, az EBESZ szerbiai missziójának vezetőhelyettese, Vjekoslav Ostrogonac, a Városi Tanács sportért, ifjúságért és turizmusért felelős tagja valamint Dobrica Milovanović, a helyi demokráciával foglalkozó ügynökségek európai szervezetének (ALDA) alelnöke.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop