Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szüreti Napok, Palics, 2015

2015.09.21.

Szombaton, szeptember 19-én a palicsi Vigadó volt a helyszíne az ide, sorrendben 26-ik Palicsi Szüreti Napok ünnepélyes megnyitójának. A szüret, a szőlészet, az új bor és a gyümölcs tiszteletére szervezett rendezvényen a hét végén mintegy 70 gyümölcstermelő, borász és veteményes, valamint más, hasonló termékekkel foglalkozó személy vett részt.

9463_1.jpg

A megnyitó ünnepség  a szüret szépségkirálynőjének, ezúttal a szabadkai Dijana Kovačevnek a a megkeronozásával vette kezdetét, a legjobb budár, illetv szőlő- és bortermelő címét Milorad Kovačevićnek ítélték oda, Željko Zorićot pedig felvették az Arena Sabatkienzis Borlovagrendbe.

9463_2.jpg

A rendezvényt Maglai Jenő szabadkai polgármester nyitotta meg, aki az egyik legjelentősebb palicsi eseménynek nevezte a Szüreti Napokat.

- Nyilvánvaló, hogy a szabadkai régió a bortermelés és a szőlőültetvények tekintetében is távlatokkal rendelkezik, komoly fejlődésre számíthat. Reményeim szerint ez tartós folyamat lesz, hiszen Palics évről évre jobb eredményeket ér el ezen a téren, és mindehhez komoly hozzájárulást nyújt a Szüreti Napok. A tavalyi évhez képest az idén kiváló termésre számíthatunk, még jobb lesz a szőlő minősége – hangoztatta a polgármester.

9463_3.jpg

A rendezvény szervezője – ahogy az elmúlt években – az idén is a Park Palics volt, és ezúttal első ízben kapcsolódott be a szervezésbe a Palicsi Helyi Közösség is.  

Oliver Tomić, a vállalat lépviselője  elmondta, hogy a tavalyihoz képest az idei évben 30 százalékkal több kiállító szerepel a rendezvények termékeivel. A szép idő nagy számú látogatót vonzott a tópartra, így nem maradt szabad férőhely a palicsi szállodákban, villákban, illetve a fizetővendég szolgálatban.

9463_4.jpg

A vendégek az elmúlt hét végén nemcsak a gyümölcs- és más termények kiállításában györnyörködhettek az üdülőhelyen, hanem a verseny jellegű  pálinka- és borkóstoló mellett gazdag zenei és művelődési műsorok mellett kapcsolódhattak ki.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop