Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Olasz művelődési központ Szabadkán

2015.09.14.

Átadták rendeltetésének a Piazza Italia, avagy az Olasz tér elnevezésű kulturális központot Szabadkán. Szerbiában Szabadka a harmadik olyan város, ahol olasz kultúrközpont nyílt Belgrád és Újvidék után. Carmine Tarallo, a művelődési központ ötletgazdája kiemelte, hogy a Piazza Italia egy olyan pontja a városnak, ahol az olasz és a Szabadkán jelenlévő kultúrák összefonódhatnak. Tarallo szerint a központ segítheti a két ország már meglévő jó kapcsolatainak erősítését is. Hozzátette: Szabadka megérdemelte ezt a központot, hiszen gazdag kultúrával és történelmi múlttal rendelkező város.

9448_1.jpg

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere a megnyitón kiemelte, hogy az olasz kulturális központ egy új színfoltja városunknak. Létrehozása a Szabadka és a Szerbiai Olasz Nagykövetség jó kapcsolatának, valamint az önkormányzat és az itt dolgozó olasz vállalkozók sikeres együttműködését tükrözi.

9448_2.jpg

Giuseppe Manco, Olaszország belgrádi nagykövete hangsúlyozta: itt minden adott az olasz tér elképzeléshez. Az emberek, a kávézó, a boltok és a templom is, de különösképp a szolidaritás. Az ünnepélyes átadást követően megnyitották Mile Mihajlović: A szerb katonaságért - elfeledett történet című kiállítását, majd a belgrádi olasz kultúrközpont koncertjére került sor, a Városháza dísztermében.

9448_3.jpg

A Piazza Italia a város központjában, a Jovan Nenad cár tér 7-es számú épületében található.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop