Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Legende együttes koncertjével fejeződtek be a hagyományőrző napok

2015.09.12.

A szabadkai főtéren az esti szórakoztató műsorral, leposavići, Novi grad-i, brčkoi, temerini, bácsszentiváni, őrszállási és hercegszöllősi művelődési egyesülete fellépésével és a Legende együttes feledhetetlen koncertjével véget értek a 2015. évi hagyományőrző napok.

9442_1.jpg

A rendezvénysorozatot az Észak-bácskai Körzet Szerb Egyesületeinek Szövetsége szervezte Szabadka Város támogatásával. Egy hét alatt irodalmi estek,  baba-konferencia, történeti tribünök, kispályás hagyományőrző labdarúgó-torna, önkéntes véradási akció, eredeti népzenei estek, folklór-együttesek fellépései és számos koncert gazdagította a programot.

9442_2.jpg

- Ha létezik egy világos cél, csak meg kell határozni az eléréséhez vezető utat. A hagyományőrző napok idei rendezvénysorozata bebizonyította, hogy volt igazi célunk, amit sikerült teljesítenünk. Szeretnék köszönetet mondani a szervezőbizottság tagjainak, a szabadkai Spartak Felderítő Klubnak, Slobodanka Racnak, a rendezvény művészeti vezetőjének, minden barátunknak és támogatónknak, akik segítették az idei program megvalósítását, amely összesen 30 órát tartott, 1.700 résztvevővel – mondta a szervezők nevében Saša Gravorac.

9442_3.jpg

Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke elmondta, hogy Szabadka Város támogatta a rendezvényt, s teszi majd ezt a jövőben is, hogy évről évre meg lehessen szervezni ezt a városunk számára kiemelt jelentőségű rendezvényt. Ilija Maravić mondott köszönetet a program résztvevőinek és szervezőinek a színvonalas és gazdag programért, amelyet szeptember 5-e és 12-e között rendeztek meg.  

A 2015. évi hagyományőrző napokat hivatalosan Maglai Jenő szabadkai polgármester nyilvánította befejezettnek.

- Örülök annak, hogy a rendezvénysorozatot nagyszámú szabadkai kísérte figyelemmel, hiszen ez jó példával szolgál az önkormányzat számára. A város megfelelő pénzügyi támogatásban részesítette a rendezvényt, s ezzel lehetővé tette a szervezők és polgáraink számára, hogy ez a rendezvény jó példával járjon elől mások és a szabadkaiak számára egyaránt. Mi mindannyian származunk valahonnan. Mindannyiunk kötelessége megőrizni kultúránkat, értékeinket, múltunkat. Csak annak a közösségnek van jövője, amely meg tudja őrizni szokásait, tiszteli történetét és múltját – mondta Maglai Jenő polgármester.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop