Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadkán megkezdődtek a karikatúra napjai

2015.09.12.

A kortárs szerb karikatúra napjai – Szabadka 2015. elnevezésű rendezvény keretében, amelyet idén először szervez meg a Dani folyóirat, a Szerbia különböző részeiből érkezett karikaturisták szombaton a Szabadság téren 12 és 15 óra között megrajzolták a járókelők karikatúra-portréit.

9441_1.jpg

A szabadkaiak szeretik ezt a művészeti ágat, amit az is bizonyít, hogy sorokban várakoztak a karikaturistákra, mivel sokan szerették volna, hogy arcvonásaikat kiváló művészek örökítsék meg ceruzával.

9441_4.jpg

Este 18 órakor a Városháza előcsarnokában ünnepélyesen megnyílt a karikatúra-kiállítás, s ezzel hivatalosan is kezdetét vette a szabadkai karikatúra napjai elnevezésű rendezvény, amely 2015. szeptember 20-án ér véget.
Népes közönség vett részt a megnyitón. A karikatúra-napokat a Kortárs szerb karikatúra – Szabadka 2015 elnevezéssel rendezték meg, a kiállításon pedig a Szabadka – Európa kapuja, Palics – a Pannon tenger valamint a helyi politikusok portréi láthatók.   A kiállítást Pásztor István, Vajdaság AT Képviselőházának elnöke nyitotta meg, gratulált a Dani című folyóiratnak az érdekes rendezvény megrendezésének ötletéért és megszervezéséért.

9441_2.jpg

Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke a legjobb karikaturistáknak átnyújtotta a díjakat és elismeréseket. Az első díjat, 50.000 dinárt, a plakettet és az oklevelet a Savino selo-i Ignjat Gatalo érdemelte ki, a Politika napilap karikaturistája. A második díjat, 30.000 dinárt, a plakettet és az oklevelet a niši Aleksandar Blatnik vette át, a harmadik díjat, 20.000 dunárt, a plakettet és az oklevelet pedig a varvarini Goran Čeličanin kapta. A legjobb portré-karikatúrát a nagybecskereki Konstantin Gros készítette.

A felsorolt díjak mellett kilenc kilenc különdíjat is átnyújtottak. A díjazottak: Ranko Guzina, Toša Borković, Zoran Mihajlović, Jovan Prokopljević, Ceca Krstić, Špiro Radulović, Milivoj Obrenović (Pásztor István 3D-s karikatúrájáért), Mileta Miloradović és Kristina Radojčin.

9441_3.jpg

A szervező a szabadkai politikusoknak ajándékként a pályázatra beérkezett, bekeretezett karikatúrákat nyújtotta át.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop