Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A kutatástól a restaurálásig - szecessziós örökségünk címmel nemzetközi tanácskozást tartanak Szabadkán

2015.09.11.

A szecessziós építmények kutatása és restaurálása témakörben háromnapos tanácskozást tartanak Szabadkán From Research to Restoration – Art Nouveau Heritage címmel, az Európa Tanács Kulturális útvonalak programjának közgyűlése keretében működő Art Nouveau útvonal hálózata köré tömörülő szakemberek részvételével – jelentették be a szervezők pénteken a Városi Sajtóközpontban.

9431_1.jpg

Viktorija Aladžić, Szabadka Város Kulturális Örökségvédelmi Tanácsának elnöke elmondta, hogy a konferenciát megelőzően már két sikeres tanácskozást is rendeztek 2011-ben és 2013-ban. Az elsőt a Mosolyogj Szabadkára informális polgári csoport szervezte Szabadka Városával együttműködve a városfejlesztéssel együtt zajló kulturális örökségvédelemről Protecting heritage amidst urban development címmel. A második konferencia a területtervezés és az építészet kérdéskörét tekintette át Towns between Culture, Economy and Politics címmel, a Teleki László Alapítvány szakelőadóival és partnereivel, valamint a Magyar Örökségvédelmi Igazgatósággal együttműködve.

9431_2.jpg

A sajtótájékoztatón Maglai Jenő, Szabadka Város polgármestere elmondta, hogy városunk számára nagy megtiszteltetés, hogy otthont adhat egy ilyen magas rangú nemzetközi konferenciának. Hozzátette: Szabadka 2011-ban csatlakozott a szecessziós városok hálózatához, mégpedig Barcelona ajánlásával. A tagságnak köszönhetően a város szakmai támogatáshoz juthat az építészeti és kulturális öröksége megvédésére irányuló erőfeszítéseiben.
    
A Városháza dísztermében zajó tanácskozáson részt vesznek építészek, urbanisták, örökségvédők, a művelődési intézmények és civil szervezetek képviselői Angliából, Spanyolországból, Belgiumból, Magyarországról és Szerbiából.

A számos szakember részvételével megtartandó rendezvény védnökei: Szabadka Város, a Szerb Köztársaság Művelődési és Tájékoztatási Minisztériuma, a Tartományi Művelődési és Tájékoztatási Titkárság és a Tartományi Településrendezési, Építési és Környezetvédelmi Titkárság.   

 A tanácskozás programja itt megtekinthető

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop