Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Ünnepélyesen megnyílt Szabadkán a II. szerb hagyományőrző napok rendezvénysorozata

2015.09.05.

A Városháza Dísztermében ünnepélyesen megnyitották a szerb hagyományőrző napok elnevezésű rendezvénysorozatot, amelyet ezúttal másodszor rendeznek meg Szabadkán az Észak-bácskai Szerb Egyesületek Szövetsége szervezésében. A rendezvénysorozat szombattól szeptember 12-ig tart. A rendezvény célja ápolni az egykori Jugoszlávia területén élő szerbek, illetve a térségben élő többi nép kultúráját, hagyományait, szokásait és népművészetét.

9421_1.jpg

Az ünnepség elején a Díszteremben a Sveti Roman Melod egyházi kórus, továbbá a Bojana és Nebojša Brdarić testvérpár, továbbá Blagoje Baković irodalmár lépett fel.

A hagyományőrző napokat Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke nyitotta meg, hangsúlyozva, hogy ezt a rendezvényt a város hét legfontosabb rendezvényei közé sorolták be.

- Egy évvel ezelőtt azt mondtuk, hogy az önkormányzat az elkövetkező időszakban támogatja ezt a rendezvényt, amit most, a 2015. évi hagyományőrző napok megnyitóján a város be is bizonyított. A rendezvény különös jelentőségű, elnyerte megérdemelt helyét Szabadka Város művelődési életében, s kívánom, hogy mindannyian leljük örömünket a szeptember 5-e és 12-e között zajló eseményekben.

9421_2.jpg

Saša Gravorac, az Észak-bácskai Szerb Egyesületek Szövetsége igazgató bizottságának elnöke az ünnepségen a következőket mondta:

- Szeretném megköszönni munkatársaimnak hogy hittek ebben az elképzelésben, s hogy szorgalmasan munkálkodtak az elképzelések megvalósításán. Használjuk ki az alkalmat, hogy elgondolkodjunk az elfeledett szülőföldünkről és gyökereinkről. Szeretném, ha a rendezvények keretében bemutatkozzunk Szabadkának, hogy kik és mik vagyunk, hogy felszámoljunk bizonyos előítéleteket, s hogy kezdjünk egy új életet, amelyben közösen, egymást megbecsülve és toleranciában élünk.

A Szerb Köztársaság Kormánya és az Észak-bácskai Közigazgatási Körzet nevében Dragi Vučković körzetvezető köszöntötte a megjelenteket és kívánt sok sikert a szervezőknek. Megköszönte az Észak-bácskai Szerb Egyesületek Szövetségének, hogy a hagyományőrző napok alig két év alatt elnyerte sajátos arculatát, hogy jelenléte felismerhető a városban, s hogy szívesen fogadták Szabadka és az észak-bácskai körzet polgárai.

9421_3.jpg

- Külön szeretném megköszönni Ilija Maravićnak, a Városi Képviselő-testület elnökének és munkatársainak, akik mindent megtettek azért, hogy ezt a rendezvényt Szabadka kiemelt rendezvényei közé sorolják – emelte ki Dragi Vučković.

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop