Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A szerb kormányfő és a bajor miniszter Szabadkán

2015.09.03.

Aleksandar Vučić szerbiai kormányfő és Beate Merk bajor európai integrációs miniszter megtekintették Szabadkán a migránsok ideiglenes befogadóállomását

A befogadóállomáson található épület kapacitása hozzávetőlegesen 75 ember elszállásolására nyújt lehetőséget, azonban a német ASB Alapítvány támogatásával átalakítják és kibővítik az objektumot, így a tél beálltával már mintegy 150, vagy akár 200 a város területén áthaladó menekült is emberséges körülmények között vészelheti át a rossz időt. A tanyán, amelyen kialakítják a befogadóállomást található még egy rossz állapotban lévő épület is, amelyet a támogatásoknak köszönhetően szintén tataroznak és egy egészségügyi rendelőt alakítanak majd ki belőle a migránsok számára.

9419_1.jpg

A kormányfő kiemelte látogatása során, hogy ezidáig Szerbiában több, mint 100 ezer migránst regisztráltak, de közülük mindössze csupán 500 folyamodott menedék jogért. Hozzátette: ezek a menekültek sem szándékoznak Szerbiában maradni, azért kérelmeztek menedéket, mert azt hitték, hogy ez a szükséges procedúra része.

Vučić kijelentette, hogy Szerbia mindent megtesz azért, hogy megfelelően gondoskodjon a menekülőkről, ugyanakkor szerinte ijesztő, hogy a migránsokat először Szerbiában regisztrálják, miközben európai uniós országokon is keresztül haladva érkeznek. Hangsúlyozta: Az Európai Uniótól elsősorban nem pénzbeli támogatást vár, hanem azt, hogy alakítson ki egy egységes menekültügyi politikát.

9419_2.jpg

A befogadóállomáson Maglai Jenő, Szabadka Város polgármestere és Ilija Maravić, a Város Képviselő-testület elnöke fogadták a küldöttséget, amelynek tagja volt még többek között Aleksandar Vulin munka és szociális ügyi miniszter, Nebojša Sefanović szerb belügyminiszter, Pásztor István tartományi házelnök és Nenad Ivanišević, szociálpolitikai államtitkár is.   

Референдум

RENDKÍVÜLI HÍREK

Медија-центар и Протокол

Média Központ és Protokoll
ПаркингHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia
Colour Coop