Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megbeszélés a taxisokkal az új utasszállítási törvényről

2015.09.04.

Ma a Városháza Kék termében tájékoztató jellegű megbeszélést tartottak az önkormányzat és a szabadkai taxis egyesületek szövetségének a képviselői a közúti utasszállításról szóló új törvénnyel kapcsolatban.  A szerb Kormány az új törvénnyel szabályozza a bel- és külföldi közúti utasszállítás, a saját szükségletekre történő személyszállítás, az autóbusz-állomások által nyújtott szolgáltatások valamint a felügyelet illetve ellenőrzés feltételeit és módját.

9418_1.jpg

A jelenlevőket Ljuben Hristov, a kisipar fejlesztéséért felelős polgármesteri tanácsos, valamint Jovana Jokanović, az önkormányzat jogásza köszöntötte.

- A májusban meghozott rendeleteink kisebb módosításokra szorulnak, mindenesetre dicséretes, hogy közös erőfeszítésekkel, több hónapig tartó megbeszéléseken önökkel együtt sikerült bizonyos dolgokat előrelátnunk.  Mostani kötelezettségünk, hogy a taxizással kapcsolatos rendelkezéseket legkésőbb 2015. november 12-ig összehangoljuk a törvénnyel. Szeretnénk együttes erőfeszítésekkel megtalálni a megoldást, hogy minél több vállalkozót és egyesületet kapcsoljunk be a munkába – mondta Ljuben Hristov, aki ezzel együtt arra kérte a taxisok egyesületeit, hogy az új törvénnyel kapcsolatos javaslataikat, észrevételeiket írásban juttassák el a Városi Közigazgatáshoz a konszenzus eléréséhez, s hogy a városi rendelet mindenki számára elfogadható és megfelelő legyen.

9418_2.jpg 

Jovana Jokanović megköszönte a jelenlevőknek, amiért eleget tettek a meghívásnak, és kiemelte:
- Az új törvény előírja, hogy a jövőben a taxi tarifát az önkormányzat határozza meg és írja elő a taxis egyesületek szövetségével való egyeztetés és javaslatok alapján. Ezért is szerveztük meg a mai megbeszélést, hogy megleljük a lehető legjobb megoldást. A közúti utasszállításról szóló törvénnyel kapcsolatban az érdekeltek részletesebb felvilágosítást kaphatnak a 024/626-927-es telefonszámon, a Kommunálisügyi, Energetikai és Közlekedési Titkárságon.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop