Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Az év végéig csökken a közigazgatásban dolgozók száma

2015.09.01.

- Az év végére mintegy 30.000-rel csökken az állami közigazgatásban dolgozók száma, aminek a fele már távozott a közszférából, de erre szükség van, akárcsak a jobb munkaszervezésre - jelentette ki Kori Udovički köztársasági közigazgatási és önkormányzati miniszter a Városháza Média Központjában megtartott sajtótájékoztatóján, amelyet a Körzetek karavánja elnevezésű megbeszélés-sorozat szabadkai állomásán iktattak programba.

9411_1.jpg

Rámutatott, hogy az új munkahelyek megnyitásának egyedüli módja a jobb közigazgatás, s hogy nem kell a számokra összpontosítanunk, hanem a munkaszervezésre.

- A dolgozók leginkább önszántukból távoznak illetve nyugdíjaztatással csökken a számuk, de olyan munkahelyekről is elmennek, amelyeken a munkát ezt követően is el kell végezni. Épp ezért újra kell szervezni a munkát.  Ha valahol valakire szükség van, inkább maradjon, minthogy új embereket alkalmazzunk ugyanott. Nagy az önkormányzatok mozgástere, hogy eldöntsék, mi módon tudják a legjobban csökkenteni a foglalkoztatottak számából adódó költségeket, úgy, hogy eközben javítják a munka hatékonyságát.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere elmondta, hogy az elmúlt másfél év alatt Szabadka közigazgatásában mintegy ötvennel csökkent a dolgozók száma, így ott nincs munkaerő-felesleg, van viszont a közvállalatokban, intézményekben, a kommunális közvállalatokban, valamint a város többségi tulajdonában levő alapítványokban és korlátolt felelősségű társaságokban.

- Nehéz lépés volt amikor a vállalatokban 7 millió dinárról 500.000 dinárra csökkentettük azt az összeget, amelyet a vállalatok egy év alatt elkölthetnek adományokra és reprezentációra. A most következő lépés is nehéz lesz, de meg kell tennünk, ami véleményem szerint hozzájárulhat a közvállalatokban és intézményekben a munka minőségének a javításához. Úgy vélem, hogy egyes területeken a dolgozók nagyobb száma önmagában nem eredményez jobb munkát és munkaszervezést - emelte ki Maglai Jenő.

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop