Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megünnepelték a város napját

2015.09.01.

A város lobogójának ünnepélyes felvonását követően díszülést tartott a Városi Képviselő-testület, amelyen Szöllősi Gyula hidrobiológusnak, a biológiai tudományok doktorának, nyugalmazott egyetemi tanárnak kiemelkedő és időtálló életművéért, Szabadka Város belföldi és külföldi tekintélyének a növeléséhez való hozzájárulásáért átnyújtották a díszpolgári címmel járó oklevelet és plakettet. A szeptember 1-je, a város napja alkalmából  a Városháza Dísztermében megtartott ünnepségen a számos vendég között helyet foglalt Kori Udovički, a köztársasági kormány alelnöke, szerb közigazgatási és önkormányzati miniszter is.

9410_1.jpg

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere beszédében többek közöttkiemelte, hogy a város súlyos kihívásokkal találta magát szemben: a polgárok, elsősorban a fiatalok gazdagabb országokba történő elvándorlásával, a migránsok okozta helyzettel, a nehéz gazdasági körülményekkel és a politikai gondokkal, de aláhúzta: nem szabad apátiába, kishitűségbe süllyednünk.  A folytatásban a polgármester kitért néhány gazdasági témára, a beruházók terveire, és kifejezte meggyőződését, hogy Szabadkának van perspektívája.  

Ilija Maravić, a Városi Képviselő-testület elnöke elmondta, hogy az év folyamán a Városi Képviselő-testület nyolc ülést tartott több mint 500 napirendi ponttal, s hgy mintegy 200 fontos döntés született a testületi üléseken. Beszédében kitért azokra a területekre, amelyeket a város az idén támogatásban részesített: a szociális védelemre, a kultúrára és a sportra, Palics fejlesztését pedig a város egyik prioritásaként említette.

- Minden fontosabb városi projekt megvalósításához stratégiai partnereket keresünk, amelyek számára a lehető legjobb üzleti környezetet igyekszünk kialakítani, s Palics idegenforgalmi célállomásként történő fejlesztése a város egyik legfontosabb célja.   Júliusban és augusztusban megtartották A Palicsi-tó térsége turisztikai fejlesztése 2015. évi főtervének a meghozatala keretében nyilvános vitát rendeztek. A nyilvánosság és az érintett szervek, szervezetek ezzel kapcsolatos javaslatai rövidesen a tanácsnokok elé kerülnek – mondta Ilija Maravić.

A főterv célja megteremteni a megfelelő feltételeket a Palicsi-tó idegenforgalmának tervszerű fejlesztéséhez – mondta, majd hozzátette: tervdokumentum áttekinti a turisztikai ipar fejlődésének valós potenciálját, meghatározza az idegenforgalom fejlesztési stratégiáját és a területfejlesztési elveket.

9410_2.jpg

Kori Udovički asszony szerint Szabadka a multinacionalizmus szerbiai székvárosa. Hangsúlyozta, hogy tekintélyparancsoló az a mód, ahogyan Szabadka szembenéz a migránsok okozta kihívásokkal. Aláhúzta, hogy csak az állam és a helyi önkormányzatok jobb együttműködése teremtheti meg a mindannyiunk által óhajtott és szükséges jobb államot.  

A miniszterasszony a folytatásban három nagy jogalkotási projekten folyó munkáról beszélt. Ezek a felügyelőségekről, a közszférában dolgozók maximális száma meghatározásának módjáról szóló törvény, illetve a közigazgatási eljárásról szóló jogszabály.

Szöllősi Gyula megköszönte a díszpolgári címet, majd elmondta, hogy életében az összes munka közül a tudományos kutatómunka, a műszerek közül pedig a mikroszkóp volt számára a legkedvesebb.

9410_3.jpg

Népszámlálás

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIMédia Központ és ProtokollПаркингeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságPlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop